Štai kokiose netikėčiausiose vietose yra gimdžiusios moterys:

Prie gaisrinės

32 m. Aliciai Weintraub sąrėmiai prasidėjo 2009 m. rugsėjo 22-osios vakare. Pajutusi, kad iki ryto neiškęs, moteris paprašė vyro Adamo nuvežti ją į ligoninę. Pakeliui į „Cedars-Sinai Medical Center“ kliniką (iki kurios buvo apie 40 km) sąrėmiai padažnėjo, skausmas tapo nepakeliamas. Laimė, Adamas pamatė gaisrinę ir nedvejodamas pasuk link jos.

Išgirdę vyro šauksmus „čionai, mano žmona gimdo“, ugniagesiai suskubo į pagalbą. Jau po 10 minučių gimė Lauren Ava, sverianti 2,1 kg.

„Mes labai dėkingi visiems, kurie mums padėjo, būtinai papasakosime mažylei, kad ji turi ne tik tėvus, bet ir kelis gerus dėdes ugniagesius“, – teigė moteris.

Moteris gimdo

Bibliotekoje

Mažoji Saira Trevino iš Denverio turėtų mėgti skaityti, juk ji gimė tarp knygų lentynų centrinėje miesto bibliotekoje. 2009 m. sausį jos motina – 18 m. Dominique važiavo autobusu ir staiga pajuto stiprų sąrėmį. Mergina išlipo ir ėmė dairytis vaistinės, bet arti buvo tik biblioteka. Sąrėmiai vis stiprėjo, todėl Dominique užėjo į biblioteką. „Užėjau už bibliotekos ir atsiguliau ant grindų. Išgirdę mano šauksmus, subėgo daug žmonių, visi puolė man į pagalbą“, – prisimena D. Trevino.

Mergaitė gimė kaip tik atvykus greitajai pagalbai, taigi ją ir mamą iš karto išvežė į ligoninę.

„Nekantriai laukiame, kol Saira ateis pas mus. Tik jau būdama kliente“, – pajuokavo viena bibliotekos darbuotoja.

Lifte

2012 m. sausio 18 d. 27 m. Katie Thacker pagimdė berniuką Takomos (Vašingtono valstija) Šv. Josifo medicinos centre. Atrodytų, nieko stebėtino, jei ne vienas „bet“ – moteris gimdė ne palatoje, o... lifte, kuriame užstrigo kartu su sesele ir dar dviem amerikiečiais.

Kol mechanikai ir Katie vyras bandė atidaryti lifto duris, berniukas Blake‘as gimė maždaug tarp 13 ir 14 aukšto. Vos atsidarė lifto durys, į vidų įpuolė tėvas ir pats perpjovė bambagyslę.
Naujagimis iš karto gavo pravardę Otis – liftų kompanijos „Otis Elevator“ garbei.

Meno galerijoje

36 m. amerikietė dailininkė Marni Kotak išgarsėjo ekstravagantiškais poelgiais. Nieko stebėtino, kad ir gimdymą ji nutarė paversti savotišku perfomansu.

Vieną Bruklino galerijos „Microscop“ salę ji įrengė panašiai kaip gimdymo palatą – sienas papuošė paveikslais, išdėliojo pagalvėlių, centre pastatė pripučiamą baseiną, kuriame ir ketino gimdyti.

Pažiūrėti neįprasto reginio – „Vaiko X gimimas“ susirinko apie 20 žmonių. Dailininkės vyras Jasonas Robertas Bellas filmavo visą procesą. 2011 m. spalio 11 d. 10 val. ryto, skambant publikos aplodismentams, pasaulį išvydo žydraakis 4,2 kg sveriantis berniukas Ajaxas.

Medyje

2000 m. per potvynį Mozambike 26 m. Sofia Pedro, kaip ir daugelis kitų moterų, buvo priversta gelbėtis ir lipti į medį. Iki gimdymo moteriai buvo likę kiek daugiau nei mėnuo, bet dėl patirto išgąsčio ir karščio sąrėmiai prasidėjo anksčiau.

Įsitvėrusi rankomis šakų, kojomis remdamasi į kamieną moteris pagimdė mergaitę, kurią pavadino Rosita. Gelbėtojai sraigtasparnyje tik po kelių dienų pastebėjo Sofią su dukrele. Medikų nuostabai, jas vis dar siejo bambagyslė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)