Jūsų dėmesiui – aprašymas, kaip veikia druskos testas, ir kokio lygio jo tikslumas, aprašoma portale momjunction.com.

Kaip atliekamas nėštumo testas su druska:

Jums reikės vieno ar dviejų šaukštų druskos, pirmo rytinio šlapimo ir nedidelio puodelio, geriausia – perregimo.

Įberkite druskos į puodelį.
Užpilkite ant druskos šlapimo ir laukite, ar nepasimatys kokių nors pokyčių.
Jei šlapimas pasidarys pieno konsistencijos, gali būti, kad esate nėščia.

Kaip veikia nėštumo testas su druska:

Šio testo šalininkai tiki, kad hCG hormonas, sąveikaudamas su druska, pakeičia struktūrą, sušoka. Tačiau moksliškai kol kas nepaaiškinta, kaip druska reaguoja su hCG hormonu.

Koks nėštumo testo su druska tikslumas:

Nėštumo testas su druska nėra nei tikslus, nei patikimas, kaip ir bet koks tokio pobūdžio „naminis“ testas. Jis moksliškai nepatvirtintas, nėra medicininių jo tyrimų.

Galimi tik du šio testo rezultatai, ir yra 50 proc. tikimybė, kad būsite teisi.

Kada reikia atlikti nėštumo testą su druska:

Manoma, kad patikimiausias rezultatas bus, naudojant šiam testui rytinį šlapimą.

(Nepamirškite, kad nėštumo testas su druska – tik teorija. Atlikite vaistinėje pirktą nėštumo testą arba eikite išsitirti į kliniką).

Kaip traktuoti druskos testą:

Teigiama, kad ant druskos užpylus šlapimo ir skysčiui tapus pieno ar net varškės konsistencijos, galima spręsti, kad moteris nėščia. Jei jokių šlapimo pokyčių nesimato, veikiausiai nėra nėštumo.

Vaistinėse parduodami nėštumo testai nėra brangūs, jie parodo rezultatą po kelių minučių. Jie fiksuoja hcG hormoną šlapime. Kartais ir šie testai pateikia klaidingus rezultatus. Kad rezultatas būtų kuo tikslesnis, nėštumo testą atlikite, savaitę vėluojant menstruacijoms. Testui naudojama rytinis šlapimas, kadangi jame – didžiausias nėštumo hormono kiekis.

Klinikiniai nėštumo tyrimai daromi, imant kraujo ir šlapimo mėginius. Šlapimo testas veikia panašiai kaip namuose daromi nėštumo testai, tik klinikoje šlapimo mėginys siunčiamas tirti į laboratoriją.
Kraujo tyrimai yra dvejopi – kokybiniai, kai tiriama, ar yra nėštumo hormono, ir kiekybiniai, kai tiriamas, hCG hormono kiekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)