Tinklalapyje herbeauty.co moterys pateikė 8 dažniausias priežastis, dėl ko bijo susilaukti vaikų.

Atsakomybė

Kai tampi motina, tu esi atsakingas už gyvenimą. Akivaizdus šios atsakomybės mastas yra turbūt vienas iš svarbiausių dalykų, dėl kurio moterys nerimauja. Tai yra bauginanti užduotis bet kuriai moteriai ir viena didžiausių atgrasymo priemonių, galvojant apie motinystę.

Gimdymo skausmas

Kai kurios moterys gimdo lengviau, kitos – sunkiau. Pastarosioms gimdymo patirtis gali ilgam palikti neigiamų prisiminimų. Ypač jei įvyko kas nors neplanuoto ar sukėlė riziką vaiko gyvybei.

Stresas

Kai susilauki vaikų, visą likusį gyvenimą jaudiniesi dėl jų. Nesvarbu, ar jie yra šalia, ar paaugę ir kur nors išvykę, motinos visada praleis daugybę valandų besijaudindamos dėl savo vaikų sveikatos ir laimės.

Trūks asmeninio laiko

Kūdikis bus vienas didžiausių įsipareigojimų mamai. Jūs retai turėsite sekundę sau, kad atsipalaiduotumėte. Vaikas visada bus šalia.

Faktas, kad viskas pasikeis

Tokio gyvenimo, koks buvo prieš susilaukiant vaiko, jau nebebus. Pirmiausia, mintims apie savo poreikius bus sunku rasti laiko, o ką jau kalbėti apie linksmas naktis mieste.

Laisvės trūkumas

Nuo šiol jūs negalite nuspręsti, kad norite tiesiog atsikelti ir išvažiuoti į kelionę, ar mesti darbą ir atsiduoti savanorystei. Kai kurioms moterims tokios laisvės praradimas atrodo itin bauginantis.

Nejausite motinystės instinkto

Matote kitus kūdikius, bet niekada nejaučiate noro juos palaikyti ar pačiupinėti? Dėl to galite pagalvoti, kad neturite natūralaus potraukio būti motina. Tai gali būti tiesa, tačiau tai taip pat gali reikšti, kad motinišką instinktą pajusite tik tada, kai susilauksite savo vaikų.

Baimė sužeisti kūdikį

Naujas kūdikis yra toks pažeidžiamas ir dėl visko visiškai priklauso nuo savo ar tėvų. Tai gali keltis nerimą, kad netyčia pakenksite savo kūdikiui arba pamiršti ką nors svarbaus jo sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)