Neklausinėkite gimdyvės, kaip jai sekasi

Egzistuoja keli užtikrinti būdai, kaip galite būti išplūstas, prakeiktas ar įžeistas. Tokie nekalti klausimai kaip „kaip sekasi?“ ar „kiek, tavo nuomone, visa tai dar užtruks?“ rikiuojasi pačiame šio sąrašo viršuje. Jei neskubinate orkaitėje kepančio pyrago, tai neskubinkite ir gimdymo.

Nepradėkite snausti ir nesielkite taip, tarsi nuobodžiautumėte

Labai tikėtina, kad pradėdami šį vaikelį jūs nemiegojote, pasistenkite nesnausti ir tuomet, kai jūsų antroji pusė stengsis pagimdyti. Jeigu ji nuo sąrėmių, kas kelias sekundes sukaustančių jos moteriškąsias kūno dalis, neturi jokio atokvėpio, spėkite, ką turėtumėt daryti jūs? Taip pat nesiilsėti.

Nežiūrėkite į jos kūną kaip į vizualinį modelį iš 6 klasės biologijos pamokų

Tai reiškia, kad turite užgniaužti norą sušukti „Oi! Kas tai?!“ ar „O, Dieve! Aš nežinojau, kad ji taip gali prasiplėsti!“. Nepadeda. Nė kruopelės.

Dėl nieko nesiskųskite

Dėl Dievo meilės, žmogau! Ši moteris per šį trumpą laiko tarpą atlieka daugiau darbo, negu jūs galite padaryti per šešis mėnesius ar net šešis metus. Jei jaučiatės pavargęs, nepailsėjęs ar suirzęs, tiesiog pabandykite įsivaizduoti, kaip jaučiasi ji. Taip, teisingai. Daugiau empatijos.

Neskelbkite, kada artėja sąrėmiai

Nebūtina kupinam entuziazmo skelbti, kada vaisiaus stebėjimo aparatas parodys, jog artėja sąrėmis. Taip pat nesistebėkite jo stiprumu, kai jis (galiausiai, lėtai ir skausmingai) praeis. Ji tai juto. Ji juto, kaip jis atėjo, ir ji juto, kaip jis buvo ją sukaustęs.

Nebandykite savęs pralinksminti

Jei kada nors būna metas, kada reikia visą dėmesį skirti tik jai, tai šis momentas yra dabar. Kas kelias minutes sąrėmiai suspaudžia ir išgręžia jos vidų tarsi kempinę. Nieko tokio, jei retkarčiais vis išsiųsite žinutes savo šeimai ar draugams, tačiau visa kita, pavyzdžiui, žaidimai tegu palaukia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)