Konkursas, kuris suvienija jėgas ir padeda atsiskleisti kūrybiškumui

Konkursas „Klasių kovos“ vyksta jau aštuntus metus. Delfi pardavimų grupės vadovas Arnas Skardžius pasakoja, kad vienais metais tradicija buvo sulaužyta ir konkursas neįvyko. Vis tik greitai paaiškėjo, kad jo tikrai trūksta.

„Dažniausiai šis konkursas vykdavo prieš šv. Kalėdas. Tačiau šiemet nusprendėme, kad prieš didžiąsias metų šventes Kalėdų senelis ir taip pasirūpina dovanomis. Todėl šiemet kovo mėnesį dovanomis pasirūpins mūsų partneriai“, – sako pašnekovas.

Pardavimų grupės vadovas paaiškina, kad konkurso esmė labai paprasta. Tereikia svetainėje www.klasiukovos.lt įkelti savo klasės nuotrauką. O už kiekvieną įkeltą nuotrauką galima balsuoti.

„Tačiau reikia žinoti tai, kad neužtenka paprastai nusifotografuoti ir tiesiog įkelti nuotrauką. Šiame konkurse juk svarbiausias yra kūrybiškumas. Komisijos pagalba bus atrinktos penkios klasės, kurios bus paskelbtos kūrybiškiausiomis. Jos gali patekti ir į žaidimo finalą“, – teigia A. Skardžius.

Jis nurodo, kad praeito „Klasių kovos“ konkurso nugalėtojais ir tapo klasė, kuri buvo pati kūrybiškiausia. Moksleiviai konkursui pateikė itin kūrybišką nuotraukų koliažą, kuris sužavėjo ir komisijos narius. Vėliau, burtų keliu, ši klasė buvo išrinkta ir viso konkurso nugalėtojais.

Arnas Skardžius, Tomas Valantinas

Originalumui jokių ribų nėra

Delfi atstovas pasakoja, kad per tiek konkurso gyvavimo metų mokiniai savo kūrybiškumą demonstravo įvairiausiais būdais: fotografavosi aukštyn kojomis, šoko. Puiku tai, kad šiemet mokiniai turi galimybę konkursui pateikti ne tik nuotrauką, bet ir vaizdo įrašą.

„Galima patalpinti vaizdo įrašo nuorodą. Jei norisi būti dar kūrybiškesniems, galima dainuoti, šokti ar groti“, – teigia A. Skardžius.

Į konkurso finalą iš viso pateks 10 klasių. Penkios tos, kurios prie įkeltų nuotraukų surinks daugiausiai lankytojų „Patinka“ balsų ir penkios tos, kurios bus pripažintos pateikusios originaliausią nuotrauką. Finalo metu iš šių 10 klasių burtų keliu bus išrinktos trys klasės, kurioms ir atiteks prizinės vietos.

Konkurso nugalėtojams – itin vertingi prizai

Šio konkurso partneris – „Xiaomi“. Įmonės mažmeninės prekybos Baltijos šalyse vadovas Tomas Valantinas įsitikinęs – konkursas „Klasių kovos“ yra nuostabus, mat kuria bendruomenes, verčia būti kūrybiškiems, konkuruoti.

Arnas Skardžius

„Mums nėra nieko žavesnio už galimybę prisidėti prie jaunimo ateities augimo bei siekio būti konkurencingais. Juk technologijų atstovai tikrai gali prisidėti prie kūrybiškumo. Juk moksleiviams reikia įkelti nuotrauką, o jai padaryti dažniausiai visi naudojamės telefonu. Mes norime prisidėti“, – tikina pašnekovas.

T. Valantinas sako, kad apdovanos bus trys nugalėtojų klasės. Pirmąją vietą iškovoję moksleiviai gaus naujausius mobiliuosius telefonus. Šiuos telefonus gaus visos klasės moksleiviai.

Telefonas – ne tik žaidimams ir filmukams

T. Valantinas įsitikinęs – technologijas tikrai galima panaudoti ir ugdant kūrybiškumą. Pavyzdžiui, jei telefono ekranas yra didesnis, galima užfiksuoti labai kokybiškus kadrus, nufilmuoti kokybišką vaizdo medžiagą, o vėliau tame pačiame telefone viską redaguoti.

„Su tokiu telefonu paprasta „iškirpti“ vaizdo medžiagą, jei reikia – tam tikrus momentus „įdėti“. Montavimas su tokiu telefonu paprastas, galima eksperimentuoti su garso takeliais ir panašiai. Telefonas, kaip ir minėjau, tampa ne tik priemone turiniui pasiekti ir jį žiūrėti. Telefonas gali būti puikia priemone, kurios pagalba galima tobulėti“, – sako pašnekovas.

Tomas Valantinas

Anot jo, telefonu vaikai gali susirasti reikiamą informaciją, išmokti ja naudotis bei vertinti kritiškai. „O jei dar turi galimybę sudalyvauti tokiuose žaidimuose kaip „Klasių kovos“, mokiniai gali telefoną išnaudoti kūrybiškai“, – pabrėžia įmonės atstovas.

Dalyvauti konkurse lengviau nei lengva

Delfi pardavimų grupės vadovas A. Skardžius primena, kad konkursas „Klasių kovos“ jau startavo.

„Visus mokinius kviečiame užeiti į internetinį puslapį www.klasiukovos.lt ir ten susipažinti su visa konkurso instrukcija. Jei trumpai, tai reikia įkelti nuotrauką, užpildyti anketą, dalintis konkurse dalyvaujančia nuotrauka socialiniuose tinkluose bei kviesti visus artimuosius ir draugus už ją balsuoti“, – paaiškina jis.

Pašnekovas taip pat pabrėžia, kad vertėtų nepamiršti būti kūrybiškiems. Jei nepavyks surinkti labai daug balsų, galbūt klasė komisijos bus atrinkta viena iš pačių kūrybiškiausių. Konkurso finalas įvyks kovo 22 dieną.

„Finalo metu, burtų keliu, ištrauksime tas tris klases, kurios ir bus paskelbtos nugalėtojomis“, – nurodo A. Skardžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją