Štai viena moteris per gryną atsitiktinumą aptiko vyro kitados rašytą itin įžeidžiančią, net mizoginiško pobūdžio žinutę, kurioje jos brangusis vardija pagrindinius vedybinio gyvenimo pranašumus.

Staiga apėmusiu sielvartu moteris nutarė pasidalyti su svetainės „Mumset“ auditorija. Ji prisiekė nė nemėginusi šniukštinėti, o vien tik trynusi nebenaudojamo telefono turinį, kai jos akis užkliuvo už vienos žinutės, kurią jos vyras kitados parašė savo draugui, rašo „The Mirror“.

„Kaip pasijustumėte sužinojusios, kad jūsų vyrai rašinėja draugams tai, ką man teko aptikti?“ – klausimu kreipėsi moteris į „Mumset“ forumo dalyves.

Štai ką ji ryžosi papasakoti:

„Skaityti žinutes pradėjau tikrai ne todėl, kad sumaniau pašniukštinėti. Turime galybę senų telefonų. Kai kuriuos esu naudojusi ir aš, ir mano vyras. Kadangi sumaniau priduoti telefonus perdirbimo tarnybai, turėjau peržvelgti jų turinį, kad įsitikinčiau, jog visi duomenys ištrinti, ir ištrinčiau visą užsilikusį turinį.

Pirmosios žinutės, kurias išvydau viename iš telefonų, buvo iš susirašinėjimo tarp mano vyro ir jo bičiulio. Žvilgsnis užkliuvo už žodžio „žmona“, taigi, turbūt natūralu, kad aš panorau sužinoti, ką mano brangusis apie mane buvo parašęs. Maniau, kad tai galėtų būti kas nors nereikšmingo arba mielo, kadangi neturėjau nė menkiausio pagrindo tikėtis kažko priešingo.

Taip, žinau, kad nederėjo tęsti skaitymo. Žinau, kad pasielgiau netinkamai, todėl esu verta net pasmerkimo, tačiau smalsumas nugalėjo.

O mano brangusis rašė štai ką: „Turėtum įsigyti žmoną: tada tavęs visada lauks pagamintas valgis ir bus su kuo sugulti norint pasimylėti.“

Gavęs štai tokį patarimą bičiulis atrašė, kad mano brangusis galėtų pagarbiau atsiliepti apie santuoką, nes aš juk, šiaip ar taip, visai miela. Tuo pokalbis ir baigėsi.

Tie žodžiai buvo rašyti 2018-aisiais. Kartu buvo pragyventa 17, o santuokoje – 15 metų. Aš niekada nebuvau girdėjusi savo vyro kalbant tokiu tonu.

Kaip reaguotumėte į tokią žinutę? Laikytumėte ją tipiniu vyrams būdingu pajuokavimu ar sunerimtumėte, kad jis, ko gero, taip jus ir traktuoja? Ar imtumėte jaudintis? Atvirai sakant, aš jaučiuosi kiek pažeminta. Niekada nesu skaičiusi jokių jo žinučių, todėl tikrai negaliu žinoti, kaip stipriai jis linkęs į tokius pareiškimus. Vis dėlto mano vyras tikrai nėra iš tų, kurie juokauja taip, „kaip priimta tarp vyrų“. Jis net labai ramus ir santūrus.

Tad kaipgi iš tiesų yra? Ar aš prisigalvoju, perdedu, nes tai yra tik pajuokavimas, kurio neverta imti taip giliai į širdį? Ar visgi neprisigalvoju, nes tai iš tikro turi kelti liūdesį ir net nusivylimą?“

Kaip matyti iš komentarų skiltį užpildžiusių atsakymų, „Mumset“ forumo dalyvių nuomonės šiuo klausimu ganėtinai skiriasi: vienos sutinka, kad žinutė – tiesiog pasibaisėtina, bet kitos linkusios nurašyti ją „pokalbiams tarp vyrų“.

„Tai jokiu būdu nenuteikia pakiliai“, – ironizuoja viena komentatorė.

„Kodėl jei tai tik pajuokavimas, tai nieko blogo neįvyko? Juk tai šlykščiausia mizoginija“, – piktinosi kita.

„Ganėtinai nemalonu“, – pritarė trečia.

Kaip jau sakyta, radosi ir tokių, kurios mėgino stoti vyro pusėn.

„Aš būčiau linkusi galvoti, jog tai tik vyrams būdingas pajuokavimas, nors, žinoma, bjaurus“, – pareiškė viena moteris.

„Manau, kad tai tikrai tebuvo vien tik pokštas, be to, net 4 metų senumo. Nustok dabar dėl šito krimstis. Verčiau pagalvok, kaip jis iš tiesų su tavimi elgiasi. Ar jūsų sąjunga laiminga ir lygiateisė?“ – patarė dar viena forumo dalyvė.

„Manęs tokia žinutė nė kiek nesutrikdytų. Tikėtina, kad kalbėdamasi su draugėmis pati esu pasakiusi ką nors panašaus apie savo vyrą“, – pareiškė dar viena „guodėja“.

„Jei tai didžiausia jūsų santykius temdanti problema, galima spėti, kad gyvenate gana laimingai“, – reziumavo dar viena moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)