Marškinėliai neša tris žinutes

Ant marškinėlių išsiuvinėtas užrašas „Ne tik mama“ neša tris žinutes.

„Žodyje „ne“ matoma Fatimos akis, kuri apsaugo nuo piktos akies, apkalbų. Šiuolaikinėje visuomenėje turime „supermamyčių“ kultą, kurios smerkia kitas mamas. Taip pat ir socialiniai tinklai gali būti labai šlykštūs. Užrašas teikia motyvacijos nepamiršti savęs. Na, ir be abejo, tai galimybė prisidėti prie Moterų krizių centro veiklos“, – kalbėjo iniciatyvos įkūrėja.

Išskirtinė dvynukų mamos istorija

Moterų krizių centras drauge su „Ne tik mama“ Kalėdų proga organizavo išskirtinę iniciatyvą – vienai centro mamai padovanojo įspūdžių kupiną dieną.

„Išsirinkome dvynukų mamą Dovilę, kuri užaugo vaikų namuose. Ją ten paliko vos dvejų metukų. Šią mamą rekomendavo Panevėžio agentūra „SOS vaikai“, nes jie kasdien prisiliečia prie tų moterų ir geriausiai žino, kas to nusipelnė. Jos pasakė: „Tikrai Dovilė.“ Ir iš tiesų, Dovilė – labai geros širdies žmogus. Jos žvilgsnis tarsi vaiko, tikinčio Kalėdų Seneliu“, – tikino J. Kreivė.

Dovilė ir J. Kreivė

Dovilė turi neįgalumą, dėl silpnų kaulų yra patyrusi daug lūžių. Ją kankina epilepsijos priepuoliai ir daugybė kitų sveikatos problemų. Šiuo metu daktarai jai įtaria galvos auglį. Dovilės vyrui, su kuriuo drauge praleido 12 metų, nustatytas pirmos stadijos kraujo vėžys.

„Net ir susidūrę su tokiais iššūkiais jie tvarkingai gyvena, augina dvynukus Donatą ir Dominyką, kuriems taip pat nustatytas neįgalumas. Jie nuostabūs berniukai. Pažinusi jų šeimą pamačiau, kokia meilė ir šiluma tvyro tuose namuose. Turėdami tiek problemų jie sugeba pasitaupyti ir gyventi nuomojamoje namo dalyje. Jei kažkam kyla klausimas, kodėl reikia padėti suaugusiems žmonėms, tai todėl, kad jie turi didelių sveikatos problemų. Neįgalumo išmokos mažos“, – pabrėžė iniciatyvos sumanytoja.

Mažai turintis žmogus vertina tai, ką turi

Praėjusių metų gruodžio 27-oji buvo pokyčių ir įspūdžių diena. Ji prasidėjo grožio salone „Oranžinis stilius“, kur Dovilei buvo atnaujinta šukuosena, padarytas makiažas.

„Tuomet keliavome į drabužių butiką „Satin“, Respublikos gatvėje, kur pamatėme, kokia Dovilė nuoširdi ir gera. Butiko savininkė norėjo padovanoti jai įvairių rūbų: paltą, suknelių, kelnių, megztinių. Vis dėlto Dovilė pasakė: „Ačiū, bet paltą jau turiu, todėl geriau padovanokite kažkam kitam. O su tokiomis puošniomis suknelėmis neturėsiu kur eiti.“ Taigi, Dovilė pasiėmė tik dvejas kelnes ir porą šiltų megztinių. Sukneles paėmėme tik fotosesijai. Tai parodė, kaip mažai turintis žmogus vertina tai, ką turi“, – pasakojo J. Kreivė.

Šventinis stebuklas panevėžietei dvynukų mamai Dovilei: padovanota įspūdžių kupina diena.

Kai dvynukų mamą kalbino TV3 žurnalistai bei pasiteiravo, kokia jos svajonė, Dovilė atsakė: „Kad greičiau pasibaigtų karas. Labai norėčiau taikos pasaulyje.“

Nori tęsti bendravimą

Toliau diena tęsėsi fotosesijoje, kurią atliko „Foto sprendimas“.

„Po fotosesijos ėjome vakarieniauti restorane „Kreivi pagaliukai“. Na, o galiausiai parvežiau ją namo, kur vaikams įteikiau dovanų bei kepyklėlės „Bakin`“ dovanotą pyragą. Pažadėjau, kad naujametinei vakarienei pasirūpinsiu sušių padėklu“, – dėstė ji.

J. Kreivė stebėjosi, kad dienos eigoje Dovilė jos neprašė nieko, bet galiausiai pasiteiravo, ar jos galėtų tęsti bendravimą.

„Pasistengsiu pasirūpinti Dovile. Po Naujų metų padarysime jai burnos higieną, masažą ir taip kartais ją palepinsiu“, – žadėjo panevėžietė.

Šventinis stebuklas panevėžietei dvynukų mamai Dovilei: padovanota įspūdžių kupina diena.

Per Velykas – dar viena įspūdžių kupina diena

„Ne tik mama“ įkūrėja per Velykas planuoja atrinkti dar vieną moterį iš krizių centro, kuri taip pat nusipelnė tokios dienos.

„Tikiuosi, iki Velykų pavyks parduoti daugiau marškinėlių, kad galėtume į krizių centrą pervesti pinigų ir taip padėti moterims“, – sakė J. Kreivė.

„Norėčiau palinkėti, kad kitais metais žmonės savyje atrastų daugiau dėkingumo ir persvarstytų savo godumą, kuris užvaldo mūsų smegenis ir nebegebame jausti dėkingumo, perdėliotų prioritetus ir vertybes“, – linkėjo moteris.

Padėka rėmėjams: kepyklėlei „Bakin`“, restoranui „Kreivi pagaliukai“, grožio salonui „Oranžinis stilius“, butikui „Satin“, aksesuarams „LiuLiu.design“, fotografei „Foto sprendimas“.