Lori ir George‘as Schappellai iš Pensilvanijos yra Siamo dvyniai. Šie galvomis suaugę dvyniai ieško būdų, kaip kiekvienam gyventi savo gyvenimą, rašo „The Sun“.

Nors juos sieja 30 proc. bendros priekinių smegenų dalies, jiedu laiko save dviem individais ir kiekvienas turi savo asmeninį gyvenimą.

Gimusios Siamo dvynės buvo mergaitės Lori ir Dori, bet 2007 m. Dori ėmė laikyti save vyru ir dabar prisistato George‘o vardu. Po šio pokyčio George‘as ir Lori tapo pirmais tos pačios lyties Siamo dvyniais, kurie laiko save skirtingų lyčių asmenimis.

Lori nori ištekėti ir susilaukti vaikų. Ji prarado nekaltybę būdama 23 m. su savo antruoju vaikinu.

George‘as neprieštarauja, kad sesuo eitų į pasimatymus, o intymumo akimirkomis su partneriu gerbia jos privatumą.

Lori pasakojo: „Kai einu į pasimatymą, George‘as pasiima knygą, o kadangi mes nesame susiję taip, kad žiūrėtume vienas į kitą, jis gali nekreipti dėmesio, kai aš bučiuojuosi su vaikinu. Nematau kliūčių, kodėl Siamo dvynys brolis turėtų tapti kliūtimi mano romantiniams santykiams ir trukdyti man jaustis moterimi.“

2006 m. Lori buvo susižadėjusi, deja, likus keturiems mėnesiams iki vestuvių, jos sužadėtinis žuvo autoavarijoje dėl neblaivaus vairuotojo.

Lori pasakojo: „Buvo be galo sunku, mane prislėgė sielvartas. Tebebendrauju su jo artimaisiais, tik neseniai vėl ėmiau vaikščioti į pasimatymus. George‘as manimi rūpinosi. Jei ne jis, nežinau, ar būčiau ištvėrusi šitokį skaudžią netektį.“

Lori yra pasakojusi apie save ir savo troškimus interviu laidai „Mūsų gyvenimas“ dar 1997 m. Ji teigė: „Norėčiau turėti šeimą – vyrą, savo vaikų.“ George‘as antrino: „Jis [Lori vyras] būtų man svainis. Jie galėtų veikti, ką nori, aš elgčiausi taip, lyg manęs ten nebūtų, atsiribočiau.“

Kai Siamo dvyniai gimė, teismas priėmė nuosprendį, kad jų tėvai nesugebės tinkamai jais rūpintis, todėl juos patalpino į įstaigą, kurioje dauguma pacientų turėjo stiprių psichikos negalių, nors nė vienas iš dvynių tokių negalių neturi.

Lori sakė: „Mes esame visiškai sveiki, išskyrus fizinį aspektą. Tačiau žmonės to nesuprato. Mes visai maži išmokome vienas kitu rūpintis, o mokykloje gaudavome aukštus balus.“

Kai dvyniams sukako 21 m., jie padavė instituciją į teismą, kad Lori galėtų mokytis sekretorių koledže, ir laimėjo bylą.

Po koledžo Lori dirbo ligoninės skalbykloje. Kol ji dirbdavo, Geirge‘as skaitydavo arba klausydavosi muzikos.

Lori – puiki boulingo žaidėja, o George‘as – kantri muzikos dainininkas.

Lori pasakojo: „Mums gimus, gydytojai nemanė, kad sulauksime 30-ies, o mes įrodėme, kad jie klydo. Per pastaruosius 50 metų išmokome daugybę dalykų ir toliau gyvensime visavertį gyvenimą.

1,55 m ūgio Lori fiziškai yra visiškai sveika, o George‘as gimė su stuburo trauma, todėl nevaikšto. George‘as sėdi specialiame vežimėlyje, jį stumia Lori, ir taip abu juda.

George‘o teigimu, žmones labiausiai intriguoja įvairios detalės iš jų gyvenimo. Jis pasakojo: „Aš nevartoju alkoholio, o Lori kartais išgeria degtinės su apelsinų sultimis. Kartais jai būna sunkios pagirios, o aš nieko nejaučiu, nes mūsų kūnai nesusiję.“

Lori mėgsta apsipirkti per išpardavimus, o George‘as yra intravertas ir mada nesidomi.

Jiedu gerbia vienas kito pomėgius. Kai vienas ką nors veikia, kitas skaito knygą arba dėlioja dėlionę. Dvyniai sako prisitaikantys vienas prie kito ir išmokę gyventi drauge.

Garsieji Siamo dvyniai dalyvavo ne vienoje pokalbių laidoje ir netgi suvaidino epizodinį vaidmenį seriale „Grožio peilis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)