Žiemą startavusi su intensyviais tatuiruočių mokymais, atlikusi daug praktikos darbų ir įveikusi sudėtingą egzaminą, Veta gali pasididžiuoti tatuiruočių meistrės diplomu dar nė nesulaukusi pilnametystės. Ji sako laiko nešvaisčiusi ir iškart pradėjusi dirbti.

– Veta, papasakok apie save. Kur užaugai, kokie tavo pomėgiai?

– Gyvenome Vilniuje, buvau aktyvus ir jautrus vaikas, lankiau daug būrelių. Vieni iš mėgstamiausių buvo dailės būrelis ir šuolio į vandenį užsiėmimas. Visuomet laukiu vasaros, kad galėčiau pašokinėti nuo tramplynų.

Vasaras leisdavau pas senelius Kelmėje. Prieš 3 metus su tėvais nusprendėme, kad norime čia, Kelmėje, ir gyventi, taigi, persikėleme.

Pradėjau lankyti dailės mokyklą, kadangi jau nuo darželio mano didžiausia aistra buvo menas. Visuomet mėgau meną ir visas jo išraiškas.

– Kaip sugalvojai mokytis tatuiravimo meno?

–Kaip minėjau anksčiau, jau nuo darželio laikų mėgau piešti, ką nors kurti. Tai tiesiog ėjo su manimi. Man piešimas – nusiraminimo šaltinis, meditacija. Kai atėjo laikas mokykloje rinktis dalykus, ką norėčiau studijuoti, aš žinojau, jog tai kaip nors bus susieta su menu.

Nuo mažens žavėjausi mamos kuriamu grožiu ir atsidavimu darbu, ji dirba grožio srityje, tad po ilgų ieškojimų ir pokalbių su tėvais, nusprendėme, jog tatuiravimas, kūno piešyba, puiki specialybė man, kur galiu save realizuoti ir jausčiausi puikiai.

– Kokių savybių ir igūdžių reikalauja tatuiruočių darymas?

– Pagrindinė savybė – tai kruopštumas ir atidumas, mokėjimas susitelkti, meilė menui. Šias savybes paveldėjau iš savo promočiutės ir mamos.

– Papasakok apie mokslus: kiek jie truko, kiek kainavo, kas mokantis buvo sunkiausia, o kas iškart labai gerai gavosi?

– Tatuiravimo mokymasis truko du intensyvius mėnesius. Mokymus vedė ypač gabi meistrė iš Ukrainos.

Pradžioje buvo teorija. Po to – praktika ant dirbtinės odos ir ilgai laukti gyvi modeliai. Kursai nėra pigūs, bet tikrai verti savo kainos.

Sunku nebuvo, nes mama jau truputį buvo supažindinusi su tuo, kas laukia, bet tikrai nebuvo ir labai lengva. Tik atėjusi mokytojai parodžiau kelis savo darbus ant dirbtinės odos, na, o ši pagyrė ir pasakė, kad turiu gerą ranką. Sunkumų buvo taip pat, tačiau geri dalykai juos tuoj pat nuslopindavo.

– Ar pabaigusi tatuiravimo mokslus iškart ėmeisi dirbti? Ar planuoji daryti tatuiruotes, o gal galvoji sukti į, pavyzdžiui, permanentinio makiažo pusę?

– Gavusi diplomą iškart kibau į darbus. Susitvarkiau visus leidimus, kad galėčiau dirbti legaliai. Manau, kad šios srities nekeisiu, nebent dar ką nors pridėsiu, pavyzdžiui, auskarų vėrimą.

Į permanento sritį sukti neketinu, nes kas gerai daro tatuiruotes, tas negerai daro permanentinį makiažą ir atvirkščiai. Tad noriu savo žinias gilinti tatuiruočių srityje ir nesimėtyti.

– Ar kaip tatuiravimo meistrė turi savo skoni, stilių? Jei taip, koks jis?

–Taip, turiu. Labiausiai mėgstu minimalistinį stilių: mažas tatuiruotes padarytas iš plonų linijų. Bet neatsisakau iššūkių – didelių, įdomesnių tatuiruočių. Patinka paeksperimentuoti ir su spalvomis.

– Ar esi apsibrėžusi, kokių tatuiruočių nedarytum? O gal darytum visokias?

– Kokio nors apibrėžimo neturiu, bet yra tatuiruotės, kurios man nepatinka. Pavyzdžiui, išvien užtušuotos, kur nėra aiškumo, apie ką.

– Ar pati turi tatuiruotę?


– Tatuiruotę turiu. Tai tiesiog paprasti taškiukai ant pirštų, mano kelio pradžios tatuiruotė. Bet sulaukusi pilnametystės tikrai norėčiau turėti daugiau tatuiruočių ir jau turiu idėjų, kokios jos bus.

– Kaip i tavo norą mokytis tatuiravimo reagavo šeima? Gal atkalbinėjo, o gal palaikė iškart?

– Šeima mane labai palaikė ir palaiko. Tiesą sakant, į šią sritį mane įvedė mama. Ji jau virš 12 metų dirba grožio srityje, tad man padėjo susirasti, kur mokytis, kad netektų nusivilti, bei nupirko daugelį įrankių. Pataria, kaip nesuklysti, motyvuoja.

– Ar tavo draugų, pažįstamų tarpe yra panašaus amžiaus paauglių, jau turinčių profesiją?

– Turinčių svajonių yra, bet jau derinančių darbą su mokslu mano aplinkoje nėra.

– Kokios tavo svajonės ir ateities planai, susiję su profesija, tobulėjimu?


– Niekada nenustoti tobulėti, mokytis, susitikti su geriausiais tatuiruočių meistrais pasaulyje, o gal net tapti viena iš jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją