Vyresnis berniukas, kuriam žaidimas atrodė įdomus ir smagus, vos nepasmaugė dešimtmečio. Laimė, į pagalbą atskubėjo du šio pusbroliai ir nutraukė vaiko mirtimi galėjusį pasibaigti žaidimą, rašo „The Mirror“.

Šis vos mirtimi nepasibaigęs incidentas įvyko rugpjūčio pradžioje.

Berniuko mama Lisa Hill iš Česterfildo papasakojo, kokį siaubą išgyveno, ir įspėjo tėvus neleisti savo vaikams dalyvauti vadinamajame žaidime „Tap Out“.

„Grįžęs namo sūnus papasakojo, kas atsitiko, man kraujas gyslose sustingo. Mano sūnus galėjo mirti arba man būtų tekę sėdėti prie jo reanimacijos skyriuje“, – teigė moteris.

Pavojingo socialinėje medijoje plintančio žaidimo esmė – smaugti ką nors, kol žmogus praktiškai uždūsta, tada auka turi patapšnoti smaugiančiajam ir taip duoti ženklą, kad gana smaugti.

Moteris teigė, kad sūnų privertė dalyvauti šiame žaidime prieš jo valią ir kad jo vos nepasmaugė iki mirties. Kaie sakė mamai, kad nenorėjo žaisti šio žaidimo, tačiau jį užpuolė.

„Jis pasakojo man apie šį žaidimą prieš tris savaites ar prieš mėnesį, mes atsisėdome ir aš išsamiai paaiškinau, kodėl šis žaidimas pavojingas ir neleistinas, – pasakojo Lisa. – Pasakiau, kad griežtai draudžiu jam žaisti šį žaidimą, deja, vaikai neklausė, kai jis jiems tai papasakojo. Spėju, kad mano sūnus – ne vienintelis, kuriam taip atsitiko. Noriu įspėti, kad šis žaidimas dar tebežaidžiama, kad jis labai pavojingas ir kad gali liūdnai baigtis.“

Po incidento Lisa išpublikavo feisbuke įspėjimą tėvams. Ji parašė: „Šis žaidimas – labai pavojingas, jis gali baigtis sunkiais sužalojimais ar net mirtimi. Sužinojusi, kas atsitiko mano berniukui, pasijutau ir tebesijaučiu sukrėsta iki širdies gelmių. Jei pasidalijusi savo patirtimi prisidėsiu prie to, kad tai nepasikartotų, tuomet, manau, reikia rašyti apie šį tariamą žaidimą. Policija jau informuota, atliekamas tyrimas. Pasidalinkite šiuo įrašu, kad ir kiti sužinotų apie šį mirtinai pavojingą žaidimą.“

Paaiškinkite vaikams apie mirtiną pavojų

Apie „TikTok“ iššūkį „Tap Out“ žiniasklaidoje rašoma vis daugiau. Yra pasakojimų, kad vaikai prarado sąmonę, o kai kurie buvo skubiai nugabenti į ligoninę

Tėvai įspėjami saugoti savo vaikus, kad šie nesumanytų išbandyti šio iššūkio, sparčiai išpopuliarėjusio „TikTok“. Čia esančiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip draugai dusina kitus iki sąmonės netekimo arba kaip tai gali padaryti patys.

Dviejų vaikų motina Katy Spence, kalbėdama su „LincolnshireLive“, pasakojo, kad parke pastebėjo grupę vaikų, „žaidžiančių“ šį žaidimą. Ji pasakojo: „Sėdėjau ant antklodės ir skaičiau knygą, kai išgirdau, kaip grupelė maždaug 11 metų amžiaus vaikų pasakė, kad ketina žaisti „Tap Out“ žaidimą. Paprastai niekada nieko nesakyčiau svetimam vaikui, bet kai išgirdau juos tai sakant, turėjau įsikišti.

Baisiausia, kad jie paprasčiausiai nekreipė dėmesio į pavojų, į kurį save dėl šio iššūkio įstumia. O kai pasakiau, kad taip darydami jie gali atsidurti neįgaliojo vežimėlyje, jie į tai numojo ranka.“

Iš tiesų šį iššūkį priėmusiems vaikams gali pasibaigti labai liūdnai. Deguonies trūkumas smegenyse gali sukelti negrįžtamą smegenų pažeidimą ir mirtį.

Taigi tėvai perspėjami atidžiai stebėti, ką jų vaikai žiūri internete ir kokiais iššūkiais domisi. Šiuo metu vaikai labai gerai žino apie šį mirtiną iššūkį, todėl jiems reikia aiškiai ir suprantamai paaiškinti apie kylančius pavojus.

Suprantamai paaiškinkite tai savo vaikui, kad jis žinotų, jog negalima jo kopijuoti, bet taip pat galėtų skubiai ką nors įspėti, jei pamatytų, kad tai daro kas nors kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją