Nors skamba gal ir baisiai, bet tikrai yra moterų, kurios prisipažįsta, kad vakare, kai kūdikis jau užmigdytas, sėdėjimas dviese su vyru apsikabinus gali prilygti katorgiškam darbui – ką jau kalbėti apie seksą! Jeigu kas tokių moterų paklaustų, kokia gi dovana per Kalėdas galėtų jas pradžiuginti, jos atsakytų, kad tesvajoja apie privačią erdvę, kurioje niekas niekada prie jų neprisiliestų.

Ar reikia dar sakyti, kad toks nusiteikimas gerokai apkartina gyvenimą, be to, ne tiktai moteriai, bet ir jos partneriui: juk seksualinių poreikių tenkinimas tuo sudėtingu etapu tampa nemenkų pastangų reikalaujančia veikla.

Laimei, viskas nėra visai beviltiška. Portalui „iMOM“ rašanti publicistė, kaip pati teigia, iš patirties pažįstanti pirmiau aprašytas realijas, siūlo išmėginti penkias strategijas, galinčias pakurstyti moters libido, kad nebetektų išsisukinėti nuo akivaizdžiai glamonėms nusiteikusio sutuoktinio.

1. Prabilkite antrąja jo meilės kalba

Veikiausiai esate girdėjusi apie knygą „Penkios meilės kalbos“? Jei ją net skaitėte, be jokio abejo, prisimenate, kad tos kalbos, kitaip sakant, būdai, kuriais mes reiškiame ir priimame meilę, – tai paslaugos, kartu leidžiamas laikas, dovanos, palaikymo žodžiai ir fiziniai prisilietimai.

Žmonės, aišku, supranta ne vieną meilės kalbą – be pagrindinės, kartais naudojasi ir antrines. Vyrams paprastai ypač svarbūs būna fiziniai prisilietimai, bet net jei jie svarbiausi, rūpėti gali ir kiti dalykai.

Galėtumėte net pasikalbėti, kaip dar, be bučinių ir glamonėjimosi, bendravimą paversti tokiu, kad santykiai pulsuotų meile. Pavyzdžiui, gali būti, kad moteris meilę išreiškia gamindama gardų maistą, o vyras labiau norėtų prasmingai dviese leisti laiką. Ką gi tada daryti? Tiesiog gaminti paprastesnius patiekalus – neužsižaisti virtuvėje, o geriau skirti vyrui dėmesio, kad jis pasijustų mylimas.

2. Lieskite pačios

Priešišką reakciją į prisilietimus, kurią kartais patiria neseniai motinomis tapusios moterys, gali nulemti tai, kad prie jų ištisą dieną liečiasi vaikai, nesvarbu, nori jos to, ar ne. Štai kodėl nusiteikti intymumui gali padėti pačios moters inicijuojamos glamonės. Taigi, paprašykite vyro tiesiog atsipalaiduoti ir pradėkite jį glostyti: tikėtina, kad tai darydamos ir pačios užsikrėsite malonumu.

3. Veikite kaip komanda

Puiku, jei vyras supranta, kad laikas po darbo skirtas ne vien tik poilsiui ir grįžęs namo jis turi perimti iš jūsų vaikų priežiūrą, taip leisdamas kiek atsipūsti nuo ištisą dieną trukusio triūsimo. Jis gali su vaikais pažaisti, netgi juos paguldyti, o jūs tuo tarpu apgerbsite namus ir viena ausimi besiklausydama aktualios tinklalaidės ramiai paruošite vakarienę. Kai vaikai bus suguldyti, tikėtina, jausitės daug labiau nusiteikusi bendravimui ne per atstumą.

Taigi, turite apsvarstyti vaikų priežiūros pasiskirstymo galimybes ir numatyti laiką, kurį galėtumėte skirti vien tik sau. Jei turite padėti nusiteikusius tėvus, galite paprašyti, kad jie pabūtų su vaikais, ir net visam savaitgaliui kur nors išvykti dviese. Žinoma, galite nusisamdyti auklę. Patikėkite, sumokėti jai už tai, kad prižiūrės jūsų vaikus vos du pusdienius per savaitę, iš tiesų verta, turint omenyje, kad taip pakoregavusi savo užimtumą jausitės kur kas energingesnė ir būsite daug labiau nusiteikusi intymumui.

4. Tik nenustokite bendrauti

Nerimą keliančius jausmus ir nuogąstavimus būtina įsisąmoninti, išsakyti ir išanalizuoti. Jei tiktai vyras užsimins, kad stingant fizinio artumo jis jaučiasi tarsi atstumtas, privalote suklusti. Ne šiaip suklusti, o įsiklausyti: suprasti jo emocijas ir pamėginti įsijausti į jo padėtį. Jis, beje, taip pat turi suprasti, kad nuolatinis dėmesys vaikams jus sekina. Kaskart, aptarinėjant tokio tipo problemas, tenka atverti širdis ir ieškoti išeities. Galbūt vėliau stebėsitės, kaip sugebėjote ištverti tą laikotarpį, tačiau dabar atminkite: betarpiškas bendravimas ir įprotis kalbėtis – tai vienas patvariausių santuokos ramsčių.

5. Tiesiog tam ryžkitės

O kas, jeigu aistra neaplankys kelias savaites ar net mėnesius? Pirmaisiais metais po kūdikio gimimo tai visiškai tikėtina. Veikiausiai tai suvokusi netgi suglumsite, tačiau žinokite – tai normalu. Visgi privalote suprasti, kad kartais turite daryti viską, kas įmanoma, kad intymumas neapleistų bendro guolio, taigi, net jei nekibirkščiuojate aistra, tiesiog nutarkite tai padaryti. Tikėtina, kad vykstant veiksmui įsiaudrinsite. Bet kuriuo atveju, herojiškas dosnumas bus įvertintas ir atsipirks net su kaupu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)