Visą pasaulį sukrėtė Madeleine McCann dingimas 2007-aisiais, kai ši su tėvais atostogavo Portugalijoje, Algarvės regione, Praja da Luso kurorte. Čia šeima, tėvai Kate ir Gerry, Madeleine ir jos jaunesnieji dvyniai broliukas su sesute, ilsėjosi atostogų apartamentų komplekse, o kompaniją jiems palaikė draugai.

Mergaitės tėvai ilgą laiką buvo kaltinami, kaip galėjo palikti vaikus kambaryje ir išeiti vakarieniauti, tačiau šie teigė kas pusvalandį, pakaitomis, ėję patikrinti, ar viskas gerai. Kartą miegančius vaikus tikrino ir šeimos draugas, kuris turėjo patikrinti savuosius. Restoranas buvęs visai netoliese, vos keliasdešimt metrų nuo apartamentų.

Įtariamieji dingusios Madeleine tyrime atsirasdavo ir dingdavo, vokiečių prokurorai buvo pareiškę turintys rimtų įrodymų, kad mergaitė nebegyva, o pagrindiniu įtariamuoju jau ilgus metus laikytas vokiečių kilmės pedofilas ir žagintojas Christianas Brueckneris, tačiau jos palaikai taip niekada ir nebuvo rasti.

Madeleine McCann

Šių metų vasario mėnesį Julia Faustyna susikūrė paskyrą instagrame, kurią pavadino „iammadeleinemccann“, taip galimai siekdama atkreipti dingusios mergaitės tėvų, Kate ir Gerry, dėmesį. Nenuostabu, kad mergina netrukus tapo interneto sensacija, nes pačios Madeleine dingimas „The Daily Telegraph“ ne kartą buvo pavadintas labiausiai aprašytu ir daugiausia viešumo sulaukusiu dingimo atveju.

Muzikantės karjeros siekianti mergina teigė negalinti atsiminti didelių laiko gabalų iš savo vaikystės, o savo pirmąjį mažų dienų atsiminimą sakė galinti įvardinti kaip atostogas kurorte, apartamentus ir šviesių spalvų pastatus.

Madeleine McCann tėvai

Julia Faustyna taip pat socialiniuose tinkluose demonstravo savo fizinius panašumus: mergina turi panašią dėmę akyje, tik šiek tiek labiau išblukusią. Anot jos, gydytojas pasakė, kad su amžiumi dėmelės ryškumas galėjo kisti, o taip pat galėjo būti paveiktas operacijos metu. Mergina rodė ir panašius apgamus, lygino nuotraukas ir socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos. Vieni žmonės teigė, kad Julios Faustynos panašumai pernelyg akivaizdūs, kad būtų tik sutapimas, o kiti teigė nematantys jokio panašumo.

Vis dėlto istorijai pasisukus Juliai Faustynai nepatogiu kampu, ši imdavo ją koreguoti. Pavyzdžiui, pasidalinus mamos, kuri ją užaugino, nuotrauka, žmonės ėmė komentuoti, kad Julia Faustyna esanti savo mamos kopija. Mergina nuotrauką netrukus pašalino iš savo socialinių tinklų. Taip pat neatitinka ir Julios Faustynos bei Madeleine amžius – pastaroji būtų dviem metais jaunesnė, tačiau Julia Faustyna teigia, kad jos amžius galėjo būti nesunkiai falsifikuotas pagrobėjų.

Madeleine McCann

Ji rodė ne tik fizinius savo panašumus, kuriuos iš tiesų įžvelgė dešimtys tūkstančių žmonių iš viso pasaulio, bet ir pasakojo iš tiesų šiurpią savo pačios istoriją. Teigė niekada nemačiusi savo nėščios mamos nuotraukų, kad jos tėvų ir darželio auklėtojų atsiminimai apie Julios Faustynos atėjimą į ugdymo įstaigą gerokai skiriasi. Negana to, mergina pareiškė, kad Madeleine McCann pagrobimu kaltinamas pedofilas jai atrodo panašiai, kaip ją nuskriaudęs žmogus.

Julia Faustyna davė interviu geltonąja spauda laikomam portalui „The Tab“, kuriame teigė, kad ją užauginę tėvai atsisako kalbėtis šia tema. Anot merginos, mama jai pasakė, kad praeitį reikia palikti praeityje, o tėtis neva paklausė, ką keistų faktas, kad jis nėra jo biologinis tėvas.

Vasario 19 dieną pasaulio spauda skelbė, kad britų pora, Kate ir Gerry McCannai, sutiko pasidaryti DNR testą, o po 8 dienų pagaliau prabilo merginą užauginę tėvai. Jie teigė bandę savo dukrą sustabdyti ir prašę jos liautis skleisti melus. „Mums, šeimai, aišku, kad Julia yra mūsų dukra, sesuo, anūkė, pusseserė, dukterėčia. Mes turime atsiminimų, turime nuotraukų. Ji taip pat jų turi, nes pasiėmė iš savo šeimos namų kartu su savo gimimo liudijimu ir ligoninės išrašais“, – savo pranešime spaudai teigė jie.

Julios Faustynos tėvai taip pat pridėjo, kad jų dukra visada norėjo būti modeliu, dainininke, norėjo būti įžymia: „Dabar ji turi milijoną sekėjų.“

Šiuo metu Julios Faustynos ramsčiu yra tapusi iraniečių kilmės mediumė (tarpininkė tarp gyvųjų ir mirusiųjų pasaulio), klinikinė hipnoterapeutė ir holistinės medicinos žiniuonė Fia Johansson, kuri užsiima tarsi atstovės spaudai vaidmeniu. Ji teigė, kad Julia jau atliko DNR testą, o taip pat sakė, kad judvi neatmetančios galimybės, kad ši gali būti nebūtinai dingusi Madeleine McCann, bet, pavyzdžiui, 2011­-aisiais dingusi šveicarė Livia Schepp.

Kovo 2-ąją sensacija tapusi „iammadeleinemccann“ instagramo paskyra buvo nebepasiekiama, tačiau nežinoma, ar ją ištrynė pati Julia Faustyna, ar laikinai užblokuota paties socialinio tinklo, kaip teigė mediumė Fia Johansson.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)