Ir nors dėl santykių krizės kartu su žmona Viktorija Siegel-Suodaite jiedu kartu negyvena, vis tik porai pavyko pasidalinti sūnaus Lauryno priežiūrą.

Atvykęs į tinklalaidę „Gandro lizdas“ L. Suodaitis papasakojo, koks yra tėtis ir ką dažniausiai veika su sūnumi, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Ryšį kuria per ritualus

L. Suodaitis atviras – galima vaikui pripirkti kalną žaislų, tačiau niekas neatstos tikro ir nuoširdaus buvimo su augančiu sūnumi: „Dėl tavo iniciatyvos vaikelis atsirado, todėl vyriška yra prisiimti atsakomybę ir būti su juo.

Ryšį kuriame per ritualus ir veiklas. Kai Laurynukas būna su manimi, kartu keliamės, prausiamės, einame į mankštas, baseiną. Mums smagu būti kartu.“

Tinklalaidės vedėjai Ievai Girdvainienei pasiteiravus, koks Laurynas yra tėtis, jis prisipažino skiriantis daug dėmesio sūnaus ugdymui ir raidai.

Laurynas Suodaitis

„Kai sūnus būna pas mane, atiduodu jam visą laiką. Nors Laurynukas dar mažas, bet artėja apsisprendimas ir dėl vaikų darželio lankymo. Tad jei kalbėtume apie darželį, tai dėl socializacijos – sutinku, kad jis reikalingas, bet jeigu tėvai gali užsiimti patys, to tikrai pakanka.

Aš daug domiuosi, einame į baseiną, lankome pamokėles. Kol Laurynukas nemiega, maksimaliai stengiuosi išnaudoti laiką edukacijoms. Neturiu nieko prieš darželius, bet kai ateityje bus mano laikas būti su sūnumi, norėčiau būti su juo. Aš ir dabar jam atiduodu visą save“, – sako laidos pašnekovas.

Pagalvoja apie daugiau vaikų

Laidos vedėja I. Girdvainienė uždavė ir klausimą, susijusį su ateitimi – ar planuoja L. Suodaitis dar kartelį tapti tėčiu ir Laurynukui padovanoti sesę arba brolį?

„Sako, kad kai žmonės renkasi su kuo turėti vaikų, reikia pagalvoti, ar tu norėtum, kad tavo vaikai turėtų vaikų su tokiu partneriu. Išgirdęs šią frazę susimąsčiau ir supratau, kiek tame yra tiesos.

Laurynas Suodaitis ir Ieva Girdvainienė

Aš neforsuoju, bet jeigu atsiras žmogus, su kuriuo galėtų tai būti, tai žinoma. Aš ir draugams pajuokauju – nenoriu eiti į vaikų išleistuves, kai man bus 60 metų.

Į visus tėčius, nepriklausomai nuo amžiaus, žiūriu labai gerai – vyresnio amžiaus tėčiai kai kurie yra guvesni už jaunesnius, bet man gyvenime norisi turėti pakankamai laiko praleisti su vaikais, kol jie bus vaikai ir paaugliai.

Svarbiausias motyvas – turėti žmogų, su kuriuo pragyvensi visą gyvenimą“, – įsitikinęs verslininkas.

Daugiau apie tai, kaip sekasi auginti sūnų ir kokie ateities planai, L. Suodaitis papasakojo tėvams skirtoje tinklalaidėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)