Mergaitė gimė pramoninkui Louis Bardot, kuris taip pat buvo poetas bei savamokslis filmų kūrėjas, ir madingiems paryžiečiams plačiai žinomai Anne-Marie, žaviai damai, kuri domėjosi mada ir baletu.

Šeima susilaukė ir dar vienos atžalos – Brigitte sesers Marie-Jeanne. Sesutės buvo auklėjamos taip, kaip ir tikėtumėtės iš ano meto madingos paryžiečių šeimos: griežtai, mokant jas manierų, etiketo, prižiūrint mergaičių išsilavinimą, griežtai atfiltruojant draugus ir taip pat griežtai baudžiant jas už prasižengimus.

Kaip ir priklauso tokio statuso šeimai, jie gyveno 7 miegamųjų bute, brangioje Paryžiaus vietoje. Ir, žinoma, turėjo kotedžą užmiestyje, kur leisdavo savaitgalius. Atostogavo prabangiuose kurortuose. Viskas buvo itin klasiška, skoninga, prabangu ir brangu.

Mažoji Brigitte mokėsi šokti baletą. Tai jai pridėjo teisingos laikysenos, artistiškumo ir nors balerina ji netapo, vis dėlto, šiame mene ji taip pat buvo talentinga bei daug žadanti. Vėliau mergina tapo modeliu, vos penkiolikos papuolė ant legendinio „Elle” viršelio, o sulaukusi pilnametystės nusifilmavo pirmąjame savo filme „Crazy For Love”. Karjera ėjosi kaip per sviestą.

Keista, bet pasiturinčioje šeimoje gimusi prancūzaitė ilgus metus save laikė nepatrauklia. Net ir vadinama pasauliniu sekso simboliu anuomet jautėsi tiesiog bjauri. „Stengdavausi pasigražinti kaip tik įmanoma – ir net tada galvojau, kad esu bjauri. Man buvo beprotiškai sunku išeiti į viešumą, pasirodyti. Bijojau neatitikti žmonių man sukurtų standartų”, – sakė ji.

Ko gero didelė šlovė nešė ir didžiulę emocinę naštą. Moteris užsisuko vakarėliuose, skandalingame gyvenime, vienas po kito keitėsi vyrai. O ji ir neslėpė, kad juos keitė. „Niekas mane mylėdamas neturi jaustis saugus”, – kadaise sakė ji.

Moteris ne kartą bandė atimti sau gyvybę. Žmogus, parašęs jos biografiją, Jeffrey Robinson, kino žvaigždę apibūdino kaip žmogų, kuris kentėjo nuo sunkios depresijos, bet niekada taip ir nerado būdo su tuo susitvarkyti.

Su antruoju savo vyru, o ištekėjusi išvis ji buvo 4 kartus, aktoriumi Jacques Charrier, Brigitte susilaukė kūdikio. Bet nuo pat pradžių tai nebuvo lauktas nėštumas. Iki tol ji, kaip aprašo savo biografijoje, jau buvo patyrusi du nelegalius nėštumo nutraukimus, iš kurių vienas vos nesibaigė itin liūdnai ir sukėlė pavojų jos gyvybei.

Taigi, pastojusi tą lemtingąjį kartą, moteris jutosi priversta gimdyti. Ji neturėjo prieigos į saugų nėštumo nutraukimą, o net ir pogrindyje veikiantys gydytojai tąkart atsisakė jį nutraukti, žinodami aktorės praeitį – niekas nenorėjo rizikuoti su tokios žinomos moters gyvybe.

Nėštumo metu ji trankė sau į pilvą, bandė įsigyti morfijaus. Netgi vėl pasikėsino į savo gyvybę. „Norėjau išsilaisvinti – visomis įmanomomis prasmėmis. Norėjau, bet negalėjau. Buvau savo žinonumo, savininkiškos vyro prigimties įkaitė. Savo kūno, savo atvaizdo ir savo vaiko kalinys”, – vėliau rašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)