Spalio 14 d. centras mini savo veiklos 10-metį. Ta proga su S. Nevieriene kalbėjomės apie tai, kaip sekėsi per visus šiuos metus, kas nuveikta, dėl kokių dažniausių situacijų kreipiasi moterys ir kaip joms padedama.

– Minite solidų centro jubiliejų – savo veiklos 10-metį. Ką laikote didžiausiais savo pasiekimais, kas nuveikta per šiuos metus?

– Džiaugiamės, kad nuo vieno žmogaus minties „kaip galėčiau padėti besilaukiančiai ir baimę išgyvenančiai moteriai“, 5 bendraminčių, kurios padėjo įsteigti centrą, tapome 70 savanorių ir 6 darbuotojų komanda, pagalbą teikiančia visoje Lietuvoje. Pradėjome vedinos noro pasiekti besilaukiančią ir abejonių dėl nėštumo turinčią moterį, tačiau netrukus pastebėjome, kad tų baimių, sunkumų, susijusių su nėštumu, yra ir daugiau. Tai – ir materialiniai sunkumai, žinia apie vaikučio sklaidos defektus, sudėtinga pačios besilaukiančiosios sveikatos būklė, persileidimai, ką tik gimusio vaikučio netektis, pogimdyminė depresiją, emociniai sunkumai po nėštumo nutraukimo...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)