Vieni tėvais galbūt netapo dėl nuo jų nepriklausančių aplinkybių, tačiau kiti nė neturėjo tokio tikslo. Kad ir kaip būtų, vaikų neturinčių žvaigždžių – visa galybė. Štai, kaip jos pačios komentuoja kelią, kuris joms buvo lemtas, arba kurį pasirinko.

Keanu Reevesas

Prie šešiasdešimtmečio artėjantis žinomas aktorius yra prisipažinęs, jog mano, esą vaikų turėti jam jau per vėlu. Vis dėlto būtina paminėti, kad 1999 metais kūdikis, kurio K. Reevesas laukėsi su tuometine partnere, gimė negyvas. Tai buvo mergaitė, vardu Ava.

Keanu Reeves attends John Wick: Chapter 4 UK gala screening, UK, London 6 March 2023


Kylie Minogue

K. Minogue svajones kada nors tapti motina sužlugdė krūties vėžio diagnozė.

„Diagnozę išgirdau būdama 36-erių. Deja, ilgainiui tapo per vėlu. Tada dar tokio plano neturėjau, bet [liga] viską pakeitė. Aš apie tai daug nemąstau – tik kartais apima smalsumas, kaip būtų kitu atveju“, – paaiškino popscenos ikona.

„Atsakinėdama į klausimus apie vaikus, supratau, kad spaudimas, kurį patiriu, yra išorinis, o šiaip gerai žinojau, kad nesu pasirengusi motinystei, – sakė serialo „Seksas ir miestas“ („Sex and the City“) žvaigždė, kalbėdama apie tai, kaip suvokė, kad motinystė – ne jai.

LIBRARY.  USA. Kim Cattrall as Samantha Jones in ©HBO classic TV series  : Sex and the City (1998C2004). Ref: LMK106-J6699-300720Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only.Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. pictures@lmkmedia.com

Per vieną interviu M. Cyrus prisipažino, kad ją nuo minčių apie motinystę atbaidė samprotavimai klimato kaitos tema.

„Su Žeme elgiamės taip, kaip su moterimis. Stengiamės kuo daugiau paimti ir tikimės, kad ji niekada netaps bevaisė. Bet ji išsekinta. Ji nebegali nieko duoti. Turime mėšlu paverstą planetą ir aš atsisakau perduoti tokią savo vaikui“, – išdėstė M. Cyrus.

„Kol įsitikinsiu, kad mano vaikas gyvens tokioje Žemėje, kurios vandenyse veisiasi žuvys, nesiruošiu dar vieno žmogaus pasmerkti štai tokioms problemoms“, – pridūrė ji.

Oprah Winfrey

Ši televizijos ikona visada kuo nuoširdžiausiai pasakojo apie savo apsisprendimą nekurti šeimos.

„Jeigu turėčiau vaikų, jie manęs nekęstų. Galop jie taptų tokios laidos kaip mano pašnekovais ir pasakotų apie mane, mat tokiu atveju kažką iš savo gyvenimo turėčiau paaukoti, ir tai būtų vaikai“, – sakė Oprah Winfrey.

Šios aktorės gebėjimas atlaikyti spaudimą būtinai tapti motina atrodo netgi įkvepiantis.

„Niekada neturėjau noro tapti motina. Aš visai kitaip mąstau. Niekada nesu galvojusi, ką privalėsiu padaryti sulaukusi 19-os arba 25-erių. Gyvenimą priimu tokį, koks yra. Taikstausi su viskuo, ką duoda kiekviena diena. Jei kas nors atsitinka, vadinasi, puiku, gerai. Paprasčiausiai noriu likti nepriklausoma ir rūpintis savimi, o visa kita palieku atsitiktinumui“, – paaiškino R. Zellweger.

UK. Renee Zellweger in a scene from ©Miramax film: Bridget Jones's Diary (2001).Plot: Bridget Jones is determined to improve herself while she looks for love in a year in which she keeps a personal diary. Ref:  LMK110-J6973-131120Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only.Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets. pictures@lmkmedia.com

Jennifer Aniston

Serialo „Draugai“ („Friends“) žvaigždė taip pat nėra nusiteikusi pasiduoti išoriniam spaudimui ir apsikrauti vaikais.

„Neturiu jokio kontrolinio sąrašo, sudaryto iš užduočių, kurias būtinai turiu įvykdyti. Nemanau, kad jei kuris nors punktas nepažymėtas, turėčiau jaustis nevykėle kaip feministė, kaip moteris, kaip stipri asmenybė ar pan. Žinote, aš pagimdžiau begalę dalykų. Jaučiuosi tikrai nemažai išauginusi. Na, o daryti žmonėms spaudimą yra tiesiog nesąžininga“, – teigė J. Aniston.

Betty White

Iš begalės komedijų pažįstama B. White – tai dar viena aktorė, niekada nemėginusi slėpti, kad nejaučia noro tapti motina.

„Ne, niekada dėl to nesigailėjau. Esu be galo įsitraukianti į tai, kuo užsiimu. Žinau, kad jei kada nors būčiau pastojusi, vaikai, be abejo, būtų pareikalavę viso mano dėmesio. Taigi, nutariau jų neturėti, nes visą dėmesį norėjau skirti karjerai. Nemanau, kad būdama tokia atsakinga, kokia esu, būčiau galėjusi užsiimti abiem dalykais“, – kitados aiškino B. White.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją