Portalo realsimple.com leidėjai kreipėsi į kelias viešbučių darbuotojas ir pasiteiravo, kokių gudrybių jos išmoko per savo darbo praktiką ir kokių žingsnių jokiu būdu nepraleidžia ne tik ruošdamos numerius viešbučių svečiams, bet ir tvarkydamosi namuose. Juk aišku, kad šių žmonių darbe įgyta patirtis yra ir didelė, ir įvairi, todėl jų patarimai tvarkymosi klausimais ne tik privers suspindėti namus švara, bet ir padėsi tai padaryti per įspūdingai trumpą laiką.

Lova – švaros oazė

Švariai pervilkta patalynė ir tinkamai paklota lova – tai viso kambario harmonijos šaltinis ir ramaus vakarinio ritualo pagrindas. Jei kartais kilo klausimas, kodėl būtent tokios atrodo viešbučių lovos, žinokite: paslaptis – užlankstyti ir sukamšyti kampai.

„Užtiesti paklodę ir gražiai užkišti visus jos kraštus, nepamirštant užlankstyti iš sukamšyti kampų, – tai žingsnis, kurio nepraleidžiu nei klodama lovas viešbutyje, nei namuose“, – sako Emilia Chevez, Kalifornijoje veikiantį viešbutį „Cormorant Boutique Hotel“ tvarkančios komandos narė.

Šis konkretus kampų užlankstymo ir sukamšymo triukas, kurį atliekant paklodės arba patiesalo kampai suimami, užlenkiami ir užkišami už susidarančios klostės, kaipmat pagerina paklotos lovos vaizdą. Be to, jeigu, užuot palikę kampus styroti, juos pasistengsite užkišti, ryte lova neatrodys ypač sujaukta ir ją pakloti bus kur kas lengviau.

Svarbios visos smulkmenos

Vietų, kuriose paprastai prisikaupia daugiausia purvo, švarinimas yra tiesiog būtinas dėl higienos. Vis dėlto neignoruokite ir to, ką kartais laikome smulkmenomis.

„Atkreipkite dėmesį į dažnai liečiamus daiktus, tokius kaip šviesos jungikliai ir durų rankenos“, – pataria Diana Rodriguez-Zaba, Čikagoje veikiančios viešbučių tvarkymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotoja.

Jei štai tokiose vietose neliks pirštų atspaudų arba kitokių nešvarumų, aplinka tuojau pat atrodys tvarkingesnė.

D. Rodriguez-Zaba pataria nepatingėti pakelti tokių daiktų kaip lempos, vazos ir pan. ir nuvalyti po jais susikaupusių dulkių.

Jokiu būdu nepamirškite grindjuosčių.

„Ant grindjuosčių besikaupiantį purvą tikrai įmanoma pražiūrėti besitvarkant, tačiau kelias minutes reikia skirti ir grindjuostėms – perbraukti jas drėgna šluoste arba nusiurbti nusėdusias dulkes“, – pabrėžia D. Rodriguez-Zaba.

Raskite kuo pakeisti vienkartines valymo priemones

Jei norisi sumažinti savo aplinkosauginį pėdsaką, pagalvokite, kokius susidėvėjusius gaminius galėtumėte paversti valymo priemonėmis.

„Tarkim, senais pagalvių užvalkalais tikrai patogu valyti veidrodžius, – sako Carol Pelaez, Niujorko viešbučio „Conrad New York Midtown“ personalo vadovė. – Pradėję praktikuoti tokią metodiką tuoj pat pastebėjime, kad ant nuvalytų veidrodžių nelieka ruožų ir dryžių, kaip paprastai būna nuvalius juos mikropluošto šluostėmis.“

Su atkakliomis raukšlėmis ir prilipusiais plaukais kovokite kūrybingai

Kad ir kiek plautumėte vonios grindis, ant jų vis viena lieka prilipusių plaukų? Pamėginkite juos surinkti lipniu pūkus ir plaukus surenkančiu voleliu.

O jeigu nuotaiką gadina susiraukšlėję patalynės užvalkalai, čiupkite purkštuvą.

„Pripilkite į purkštuvą šilto vandens ir lengvai apipurkškite patalynę. Raukšlės turėtų išsilyginti. Šią metodiką taikome viešbutyje, tačiau aš taip elgiuosi ir namie, todėl lovos, kurias man tenka kloti, atrodo iš tiesų nepriekaištingai“, – sako C. Pelaez.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją