Tyrimas, kuriame dalyvavo 2000 Jungtinės Karalystės laimingai susituokusių suaugusiųjų, taip pat parodė, kad sutuoktiniams naudinga trumpai pailsėti kartu bent du kartus per metus ir leistis į dvi ilgesnes atostogas, suskaičiavo „The Mirror“.

Labiausiai patenkintos poros atskleidė, kad seksu užsiimančios penkis kartus per savaitę ir sakančios vienas kitam „Aš tave myliu“ iki 20 kartų per dvi savaites.

Jie taip pat bučiuojasi du ar tris kartus per dieną ir glaustosi 11 kartų per savaitę.

Tyrimas, kurį organizavo „Warner Leisure Hotels“, atskleidė 50 svarbiausių dalykų, kurie yra labai svarbūs laimingai santuokai, įskaitant savo pomėgių puoselėjimą, leidimą antrajai pusei pamatyti ir blogąją savo pusę ir abiejų pakvailiojimus.

Poroms taip pat svarbu išklausyti vienas kito niurzgėjimą dėl darbo, parodyti kitam, kaip juo didžiuojamasi, ir gerbti vienas kitą.

Tik suaugusiems skirtos viešbučių grupės, kuri užsakė tyrimą, generalinis direktorius Simonas Thompsonas sakė: „Nenustebome pamatę, kad trumpos pertraukėlės yra viena iš slaptų laimingos santuokos sudedamųjų dalių.

Daugelis pas mus besilankančių porų sako, kad po romantiško savaitgalio jaučiasi artimesni kartu atsipalaidavę ir pailsėję – ir tai tikrai padeda jų santuokai.“

„Drauge kokybiškai praleistą laiką tikrai galima įrašyti į ilgalaikės laimingos santuokos formulę. Tačiau kartu svarbus ir laikas, praleistas atskirai, užsiimant individualiais pomėgiais.

Iš šios apklausos aiškiai matyti, kad dar reikia gero humoro, meilės, supratimo ir domėjimosi vienas kitu.“

Santykius sutvirtina ir tinkamas namų ruošos darbų pasiskirstymas, taip pat mokėjimas kartu pasijuokti net ir po audringo ginčo.

Tyrėjai nustatė, kad 63 proc. susituokusių suaugusiųjų didelę reikšmę teikia savo antrosios pusės romantiškam elgesiui – vienam iš penkių daro įspūdį didesni gestai, pavyzdžiui, dovanų užsakyta kelionė.

Daugiau nei septyni iš dešimties sutinka, kad kartu praleistas laikas be jokių trukdžių gali suteikti jaudulio bet kokiems santykiams – ir priminti jiems, kodėl jie taip myli vienas kitą.

Tačiau daugiau nei trečdalis (36 proc.) sakė būnantys patenkinti ir dėl mažesnių gerumo gestų, pavyzdžiui, retkarčiais sulaukę kvietimo kartu pavakarieniauti.

Beveik keturi iš dešimties apklaustųjų sakė manantys, kad kasdieniai gestai – net šiukšlių išmetimas – tai pat yra romantiški.

S. Thompsonas pridūrė: „Romantika kiekvienai porai gali reikšti skirtingus dalykus. Kai kurie tenkinasi reguliariais mažais gestais, o kiti nori, kad meilė būtų pilna širdžių ir gėlių.

Nepriklausomai nuo jūsų pageidavimų, laimingos santuokos raktas yra laikas – laikas vienas kitam, laikas atskirai, laikas atleisti, laikas juoktis ir laikas suprasti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)