Kaip rašoma tinklalapyje babygaga.com, 42 proc. tėvų mano, kad skiria per daug lėšų vaiko kambario atnaujinimui, 37 proc. atrodė visiškai nesvarbu, kokia suma išleidžiama, svarbiausia, kad vaikas džiaugtųsi.

Daugiau nei pusė tyrime dalyvavusių vyrų (54 proc.) manė, kad vaiko kambario remontui skiriama per daug laiko ir per didelė suma pinigų, tokios nuomonės laikėsi kur kas mažiau motinų – 35 proc.
68 proc. porų sutiko, kad vaikų kambario dizainas ir puošyba yra svarbu, jie vidutiniškai skirdavo tam apie 20 valandų.

Paaiškėjo, kad daugiau tėvų renkasi neutralias ar ryškias spalvas, kaip antai, pilką, geltoną (57 proc.), kiek mažiau buvo tradicinių spalvų – rožinės mergaitėms ir žydros berniukams – gerbėjų (36 proc.).

„Vaiko kambario planavimas, įrengimas, kambario estetikos ir praktiškumo apgalvojimas – tėvams reikšmingos akimirkos, – teigė apklausą surengusio salono „Next Home“ atstovas spaudai. – Dabar yra daug įkvėpimo šaltinių, pagalbos, renkantis spalvas, perkant baldus ir aksesuarus, įrenginėjant ramią, saugią erdvę kūdikiui. Tėvai nori skirti laiko, apgalvoti [vaiko] erdvės kūrimą.“

Apklausos duomenimis, daugiausia galvojama apie baldus – 28 proc. apklaustųjų teigė, kad planuodami būsimo vaiko kambarį, ilgiausiai rinko baldus.

Nemažai laiko galvojama ir apie spalvas (26 proc. apklaustųjų), apie kambario planavimą (17 proc.) ir temą (17 proc.).

Dažniausia vaikų kambario tema – gyvūnai, kiti populiarūs motyvai – džiunglės, miškas, princesės, superdidvyriai ir vienaragiai.

Daugiau nei trečdalis apklausoje dalyvavusių tėvų pirko naujutėlaičius daiktus vaiko kambariui, 37 proc. pirko padėvėtus daiktus, o 25 proc. pirko daugiau dėvėtų ir kiek mažiau naujų daiktų.

Vyresni tėvai, kuriems dabar – apie 55 metus, mieliau ėjo į parduotuves, 57 proc. jų pirko visus dalykus naujus.

Daliai tėvų svarbiausias vaikų kambario elementas atrodo vaikiška lovelė, kiti sakė, kad vertėjo įsigyti kūdikių stebėjimo prietaisą (24 proc.), besisupantį gultą (26 proc.) ar sienų apmušalus (20 proc.).

21 proc. apklausos dalyvių atrodė, kad jie per daug pinigų išleido vaikiškai lovelei, penktadalis manė permokėję už kūdikių vystymo stalą.

Daugiau nei ketvirtadalis porų idėjų, kaip įrengti vaiko kambarį, skolinosi iš draugų ar giminaičių namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)