Taip leidykla „Alma littera“, kartu su partneriais Atrakcionai.lt, pristatė neseniai iš gamyklos Belgijoje į Lietuvą atkeliavusį Kakės Makės batutų parką, rašoma pranešime spaudai.

Pripučiami batutai buvo suprojektuoti pagal vaikų pamėgto personažo knygelių temas. Jame yra Supertėčio, Dantukų fėjos, Netvarkos nykštuko, Nanaisos ir Mamaisos bei kitų personažų erdvės. Mobilų, modulinį parką sudaro 14 skirtingų dalių, kurių aukštis svyruoja nuo 2 iki 4 metrų.

Ant šių pripučiamų batutų gali pramogauti tiek vaikai, tiek suaugusieji. Tai pirmasis toks teminis, mobilus batutų parkas Lietuvoje, pritaikytas visai šeimai. Mažyliams iki trijų metukų yra skirta speciali Pabiručių zona, kurioje jie gali saugiai žaisti prižiūrimi saugusiųjų arba kartu su jais.

Šio parko idėja kilo Atrakcionai.lt vadovui Vyteniui Benečiui. Kartu su verslo partneriu Rolandu Valaičiu, prieš metus jie pristatė stadiono dydžio pripučiamų pramogų zoną, skirtą paties įvairiausio amžiaus žmonėms. Matydami pripučiamų batutų, ant kurių galėtų pramogauti visa šeima, poreikį, jie pradėjo galvoti apie naujus projektus.

Kakės Makės batutų parkas

„Turėjome idėją apie spalvingą amžinos vaikystės pasaulį, tačiau šį kartą pripučiamų batutų parką norėjome susieti su kokiais nors personažais. Pats turiu du vaikus, todėl, kaip ir daugelis tėvų, vakarais skaitau pasakas. Ir tada pagalvojau – turime nuostabų, lietuvišką personažą – Kakę Makę!“ – kaip gimė idėja apie parką pasakoja V. Benetis.

Pasak jo, Lietuvoje yra nemaža pripučiamų batutų vaikams pasiūla. Daugelis jų yra gaminti Azijos šalyse, nelegaliai naudojant įvairių populiarių animacinių filmukų herojų atvaizdus. Atrakcionai.lt vadovai norėjo turėti ne tik autentišką, bet ir kokybišką, sertifikuotą, Lietuvos klimatui pritaikytą, pagal visus saugumo reikalavimus Europos Sąjungoje pagamintą produktą.

Savo idėją V. Benetis ir R. Valaitis pristatė leidyklai „Alma littera“, kuriai priklauso Kakės Makės prekės ženklas. Leidyklos vadovė Danguolė Viliūnienė sako, kad ši idėja iš karto labai patiko, nes puikiai atitiko prekės ženklo vertybes.

„Kakė Makė kviečia ne tik vaikus, bet ir visą šeimą – dūkti, leisti laiką kartu. Šiandien gyvename dideliu tempu, nuolat skubame ir vis mažiau laiko skiriame savo artimiesiems. Bendra smagi patirtis suartina šeimą, suteikia daug džiaugsmo ir laimės visiems. Siekiame, kad prekės ženklas kurtų šią emociją ir skatintų tėvų bei vaikų bendravimą“, – sako D. Viliūnienė.

Kakės Makės batutų parkas yra mobilus, todėl visas arba dalimis gali būti įrengiamas bet kurioje, tam tinkamoje vietoje tiek atviroje erdvėje, tiek uždaruose patalpose.

Kakės Makės batutų parkas

„Jau yra suplanuota aktyvi vasara ir kalendorius vis dar pildosi. Kakės Makės batutų parką galės aplankyti daugybės miestų švenčių, vasaros festivalių, viešų renginių dalyviai, taip pat įvairių uždarų švenčių svečiai. Jau sulaukėme daugybės teigiamų atsiliepimų, kad šis parkas yra erdvė, kurioje smagu leisti laiką ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, – džiaugiasi V. Benetis.

Jis asmeniškai dėkoja knygų iliustratorei ir rašytojai Linai Žutautei. Jos sukurtas ir vaikų pamėgtas personažas įkvėpė pašėlusioms idėjoms iš kurių ir gimė Kakės Makės batutų parkas.

Artimiausiu metu Kakės Makės batutų parkas įsikurs birželio 2 dieną, šeštadienį, Olimpinėje dienoje 2018, kuri vyks Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)