Pikniko iniciatoriai – „1K paramos fondas“ ir Vytauto Didžiojo universiteto įgyvendinamas tarptautinis meno ir mokslo kongresas „CoHappiness. Rewilding & Rethinking“. Kongresas yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

Jie yra mes, mes esame jie

Pikniko idėja svarbi dėl kelių priežasčių. Pirma, nesantaiką ir abejones kurstančio turinio socialinėse medijose augimas. Antra, visavertis bendruomeninis gyvenimas iš karo zonos Ukrainoje pasitraukusiems mamoms ir vaikams yra ypač svarbus siekiant palaikyti jų dvasią. Ukrainiečių šeimos Lietuvoje gyvena jau daugiau nei du mėnesius – jie vis dar bando prisitaikyti prie gyvenimo kitoje šalyje: aktyviai įsilieja į darbo rinką, švietimo sistemą ir kuriasi naujus socialinio bei kultūrinio gyvenimo įpročius. Ukrainos šeimos tampa mūsų visuomenės dalimi: riba tarp „jie“ ir „mes“ išsitrynė. Yra tik mes. Piknikas – natūrali aplinka pažinti vieniems kitus iš arčiau.

Idėją palaikantys rėmėjai pikniko metu ukrainiečiams paruoš 2 000 maisto porcijų. Tuo metu Ukrainos moterys dalyvius vaišins ukrainietiškais barščiais. Visi ateinantys kviečiami atsinešti pledus, maisto, stalo žaidimų.

Pikniko metu vaikams bus organizuojamos edukacijos, veiks biblioteka, vyks sporto užsiėmimai, šokiai, piešimo dirbtuvės, moterys jungsis į sutartinių ratą, suaugusieji taip pat galės dalyvauti paskaitose, knygos pristatyme ir kitose veiklose.

Piknikas vyks birželio 1 d., trečiadienį, 17.00–21.00 val., VDU Botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 4), Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją