Šimtmečio piknikas „Vilnius – Lietuvai“

Kada: liepos 6 d. 12:00-1:00 val.

Kur: pieva prie Baltojo tilto, Vilnius

Kiek kainuoja: nemokamai

Valstybės dieną visi kviečiami švęsti 100-mečio piknike „Vilnius – Lietuvai“! Vieną kartą per šimtą metų vykstančio pikniko metu vilniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis skaniausiais patiekalais, vakare stebėti geriausių lietuvių atlikėjų pasirodymus, o 21 val. kartu su 4 mln. pasaulio lietuvių sugiedoti Tautišką giesmę. 23 val. laukia šventinis ir vienas didžiausių Vilniuje, šimtmečio vertas fejerverkas su specialiai jam sukurtu muzikiniu garso takeliu!

Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje

Kada: liepos 6-8 d., 11-19 val.

Kur: Kernavė

Kiek kainuoja: 5 Eur.

Valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate vyks devynioliktas tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis. Renginys skirtas Lietuvos Valstybės – karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai ir Lietuvos valstybingumo šimtmečiui paminėti.

Festivalyje dalyvaus eksperimentinės archeologijos meistrai, viduramžių karybos klubai, archajinės muzikos atlikėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Vengrijos, Rumunijos, Ukrainos ir Norvegijos. Renginio metu bus demonstruojami priešistorės ir ankstyvųjų viduramžių amatai, gyvenimo būdas, karyba, koncertuos archajinės muzikos kolektyvai. Vaikams ir jaunimui bus rengiami edukaciniai konkursai, atrakcionai ir archajiški žaidimai.

Dvynių šventė

Kada: Liepos 7 d. 10-19 val.

Kur: Dinozaurų parkas Dino.lt, Pušyno g. 9, Radailiai. Klaipėdos raj.

Kiek kainuoja: dvyniams nemokamai

Ar žinojote, kad liepos 7-oji yra tarptautinė dvynių diena? Dinozaurų parkas ta proga skelbia neeilinę pramogą – šventę, skirtą dvyniams. Programoje visų lauks įvairios nominacijos, dvynių išbandymai, estafetės, varžybos ir ypatingas spektaklis. Apsirenkite vienodai ir atvykite paminėti šios dienos kartu.

Valstybės diena visai šeimai

Kada: Liepos 6 d. 11:00 val.

Kur: Valstybės pažinimo centras, Totorių g. 28, Vilnius

Kiek kainuoja: nemokamai

Valstybės pažinimo centras kviečia dalintis džiaugsmu ir šventine nuotaika bei minėti Valstybės dieną šiemet ypatingai. Su tėvais, seneliais, sesėmis ir broliais ar ilgą laiką nematytomis giminėmis pasinerkite į interaktyvų ir kūrybišką valstybės pažinimą. Čia vyks specialūs parodos „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“ seansai bei spektaklis „Žalia gyva“! Tai senas vaikų žaidimas, kurį Vilniuje ir apylinkėse žaidė pokario vaikai – bet kuriuo momentu vaikas galėjo ištarti „žalia gyva“ ir draugas turėjo parodyti prie savo kūno glaudžiamą žalią, gyvą lapą ar gėlės žiedą

Valstybės dienos minėjimas ir Tautiškos Giesmės Giedojimas

Kur: Druskininkai

Kada: Liepos 6 d. 16:00-21.10 val.

Kiek kainuoja: nemokamai

Tuos, kas ilgąjį savaitgalį leis Druskininkuose, džiugins įvairiausios pramogos - aitvariukų ir vėjagaudžių tūbų dirbtuvės Vijūnėlės parke. Danguje aitvarų keliamos skris ir plaikstysis spalvingos vėliavos ir vėliava su M.K.Čiurlionio paveikslo reprodukcija. Vakare laukia grupės „Žalvarinis“ koncertas Pramogų aikštėje. Galingas sprogstamasis muzikinis mišinys – aštrūs gitariniai rifai, roko pulsavimas, folkloro ir jo interpretacijos – sukurs nepamirštamą šventinę nuotaiką. 21 val. vyks Tautiškos giesmės giedojimas Druskininkų pramogų aikštėje.