Dviejų niujorkiečių Sherrie Schneider ir Ellen Fein darbas, išleistas prieš „Sekso ir miesto“ („Sex And The City“) premjerą, anuomet mokė moteris, kaip elgtis norint sudaryti neprieinamos, bet kartu mielos personos įspūdį, rašo „The Sun“.

„Kaip teko pastebėti, vyrus atakuojančios moterys neretai nieko nepasiekia, bet tos, kurios vaizduoja neprieinamas, paprastai labai greitai išteka“, – sakė Sh. Schneider, garsėjanti teiginiu, kad žengti pirmai – tai sužlugdyti dar nė neprasidėjusį romaną.

„Patarimų“ pavyko parduoti net 4 mln. egzempliorių, be to, knyga susižavėjo begalė žvaigždžių, tarp kurių – už reperio Jay-Z ištekėjusi Beyonce, patikinusi, kad jai autorių atskleista išmintis labai padėjo.

Knygoje dėstomoms tiesoms veikiausiai pritartų ir Catherine Zeta-Jones, kartą prisipažinusi, kad mama ją mokė jokiu būdu neatsiverti vyrui iki galo. Šis patarimas, reikia manyti, padėjo aktorei suvilioti būsimą vyrą, Holivudo žvaigždę Michaelą Douglą.

Jeigu tikėtume gandais, „Patarimuose“ dėstomomis taisyklėmis vadovavosi ir Meghan Markle, kai stengėsi sužavėti princą Harry.

Princas Williamas ir Kate Middleton

Sh. Schneider mano, kad kai kurių „Patarimuose“ atskleistų gudrybių griebėsi ir Velso princesė, kai siekė pavergti princo Williamo širdį.

„Kate prie jo nesikabino, – atkreipia dėmesį viena iš „Patarimų“ autorių. – Kadangi jis ne iš karto atkreipė dėmesį, ji pražingsniavo podiumu aptemta suknele, o kaip buvo toliau, visi puikiausiai žino.“

O kaip nutiko Davidui ir Victoriai Beckhamams?

„Jiedu į porą suėjo pagal visas „Patarimų“ taisykles, – teigia Sh. Schneider. – Jisai ją išsirinko dar iki pažinties. Jau tada nė neabejojo, kad ta moteris – jo vienintelė. Įsidėmėtina, kad jų santuoka trunka jau daugiau nei 20 metų.“

Davidas ir Victoria Beckhamai

Taigi, pats metas pasiaiškinti, kaip turi elgtis moteris, norėdama suvilioti vyrą pagal „Patarimuose“ pateiktas taisykles.

Pradėsime nuo to, kad moteris turėtų kuo mažiau kalbėti, jokiu būdu neskambinti vyriškiui ir jokiomis aplinkybėmis nemokėti perpus restorane.

„Jei jis nesiveržia mokėti, vadinasi, nepadarėte jam įspūdžio“, – nurodo Sh. Schneider.

Vyrams patinka iššūkiai

Į jo parašytą pirmą žinutę reikėtų atsakyti praėjus ne mažiau kaip 4 valandoms, o į visas paskesnes – ne mažiau kaip pusvalandžiui.

Turėtumėte apsieiti be pasimatymo šeštadienį, jeigu kvietimo sulaukiate vėliau negu trečiadienį.

„Jei pasimatymas jam parūpsta paskutinę minutę, vadinasi, jis visada tik paskutinę minutę apie jus pagalvos“, – įsitikinusi Sh. Schneider.

Jei jums atrodo, kad šis patarimas gerokai trenkia naftalinu, žinokite, kad baisiausia – priešaky.

Štai dar viena knygoje pateikta taisyklė: „Vyrai nemėgsta rodytis viešumoje su antsvorį turinčiomis moterimis. Galite sakyti, kad tai seksizmas, neteisybė arba bukumas, tačiau būtent taip, deja, yra.“

Jei įdomu, ar reikia pasidažyti, žinokite, kad makiažas – tiesiog privalomas: net ir sportuojant lūpos turi būti padažytos.

Dar, anot knygos autorių, vyrai mėgsta ilgus plaukus, o sijonai, aišku, turėtų būti tik trumpi.

„Atminkite, kad rengiatės dėl vyrų, o ne dėl kitų moterų, todėl reikėtų pasistengti, kad neatrodytumėte kaip berniūkštis“, – rašoma knygoje.

Gal ir atrodo keista, bet Sh. Schneider iki šiol nekvestionuoja į knygą kitados sudėtų taisyklių, na, kad ir tokios: „Jei nosis negraži, turite ryžtis operacijai.“

„Juk nosis yra pačiame veido centre – tai ne kokia ausis. Taigi, jei jūsų nosis negraži, tokia, į kurią tikrai nemalonu žiūrėti, turėtumėte ryžtis operacijai“, – dėsto ji.

Asociatyvioji nuotr.

Gal knygos autorei atrodo, kad norint patikti vyrui, reikia atrodyti kaip Barbei?

„Jei rengsitės kaip vyras, vyrams tikrai nepatiksite“, – atsako ji sausai.

Tikriausiai nekeista, kad feministės „Patarimus“ žiauriai sukritikavo?

„Mes vertiname feminizmą, tačiau su pasimatymais jis neturi nieko bendro, – sako Sh. Schneider. – Vyrams patinka iššūkiai, todėl moteris turėtų tapti objektu, kurio reikėtų siekti.“

Sh. Schneider tvirtina, kad pati griežtai laikėsi ir iki šiolei laikosi savo išdėstytų tiesų.

„1994 m., kai rašiau knygą, viename vakarėlyje susipažinau su būsimu savo vyru. Jis prie manęs priėjo ir pakvietė į pasimatymą“, – pasakoja Sh. Schneider. (1994 m. jai buvo 35-eri, o dabar yra 64-eri.)

„Niekada jam neskambinau ir visada pirma atsisveikindavau per pasimatymus. Po devynių mėnesių, per mano gimtadienį, jis pasipiršo. Mano istorija – tai „Patarimų“ klasika. Tai, kaip elgiausi iš pat pradžių, nulėmė visą santykių pobūdį“, – sako ji.

Sh. Schneider mano žinanti, kodėl tokia galybė (net 50 proc.) britų santuokų baigiasi skyrybomis.

„Viena iš skyrybų priežasčių – sunkus moterų charakteris ir jų keliami reikalavimai. Vyrams tokie dalykai nepatinka“, – aiškina ji.

„Jei vyras pasako ką nors nemalonaus, sulaukia dar nemalonesnio atsakymo. Mes patariame patylėti ir tik nusiraminti. Kalbėti su vyru reikia ramiu tonu“, – sako Sh. Schneider.

„Patarimų“ autorė ragina moteris vyrą laikyti svarbiausiu asmeniu šeimoje, o tas, kurios su ja nesutinka, vadina savanaudėmis.

„Jei norite, kad jūsų santuoka būtų laiminga, galvokite apie vyro poreikius. Deja, pernelyg daug moterų labiausiai rūpinasi savimi“, – apgailestauja ji ir priduria, kad moterys turėtų stengtis padaryti vyrą laimingą, nes tik tada jis bus joms malonus.

Nusprendus vadovautis „Patarimų“ išmintimi, reikėtų pripažinti ir tai, kad vyro seksualiniai instinktai moteriai – šventas reikalas, kad privalu tenkinti vyro įnorius net ir visai neturint nuotaikos meilės žaidimams. Taip pat svarbu atrodyti patraukliai, nešmirinėti namuose su treningu.

Paklausta, ar „Patarimai“ gali būti aktualus ir 2023-iaisiais, Sh. Schneider atsako teigiamai. Ji mano, kad vienintelis dalykas, kuris pasikeitė, – tai technologijos.

Toms, kurios naudojasi pažinčių programėlėmis, ji pataria jokiu būdu pirmoms nespausti vertinimo „Patinka“ atsidarius patikusio vyro profilį.

„Taisyklės tebegalioja. Taigi pasistenkite jį ignoruoti ir pamatysite, kas atsitiks“, – sako Sh. Schneider.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)