Kai kurie tėvai yra iš prigimties linksmo būdo, atviri žmonės, ir vaikas jų draugijoje natūraliai jaučiasi komfortiškai. Yra, žinoma, ir tokių, kurie advokatauja griežtoms taisyklės, reikalauja laikytis tvarkos, paisyti disciplinos ir t. t. Tokia auklėjimo metodika gali trikdyti nebrandžias, dar tiktai besivystančias asmenybes, na, o vėliau išprovokuoti norą laužyti taisykles ir demonstruoti vis didesnį priešiškumą.

Vis dėlto kartais ne perdėtas griežtumas būna kaltas, kad barniai su vaikais tampa kone šeimos tradicija, rašoma „The Times of India“ portale. Jeigu atrodo, kad su vaiku nebeįmanoma susikalbėti, peržvelkite toliau pateiktą sąrašą: į jį įtraukti pačius prasčiausius tėvų ir vaikų santykius žadantys Zodiako ženklų deriniai.

Avinas ir Vėžys

Avinai ypač entuziastingai rūpinasi, kad jų vaikai siektų deramų tikslų ir būtų pakankamai ambicingi. Jie trokšta, kad atžaloms maksimaliai sektųsi, todėl nepraleidžia nė menkiausios progos tą sėkmę užsitikrinti. Deja, Vėžiai tokiu azartu ir užsidegimu paprastai nepasižymi. Dažniausiai jie – emociškai stabilūs individai, nelinkę savęs skubinti ir mėgstantys judėti jiems priimtinu tempu. Šitoks savybių nesutapimas automatiškai sukuria barjerą tarp šių dviejų Zodiako ženklų atstovų, paverčiantį juos be paliovos konfliktuojančiomis pusėmis.

Dvyniai ir Jautis

Dvynių ir Jaučio ženklų atstovai – kardinaliai priešingos asmenybės. Dvyniai yra apsigimę pokalbių palaikymo meistrai ir ypač mėgsta būti tarp žmonių, o Jaučiai – didžiausi intravertai, pirmenybę teikiantys sau įprastoms komforto zonoms. Dėl šios priežasties kiekvienas Dvynių ženklo tėvo raginimas būti draugiškesniems su naujais žmonėmis tik didina atskirtį tarp jo ir vaiko, jeigu jo ženklas – Jautis.

Liūtas ir Vandenis

Liūtams tiesiog gyvybiškai būtinas dėmesys – jie daro viską, kad tik neliktų nuošaly. Šio ženklo atstovai mėgsta žmonių draugiją ir jiems ypač patinka, kai yra pripažįstami dėl savo veiklos ir pasiekimų. Vandeniai gi, priešingai: gali nepaisyti pašalinių nuomonės ir likti ištikimi savai tiesai. Visuomenės požiūris į jų asmenybę juos mažai tedomina. Štai kodėl Liūto ženklui atstovaujantys tėvai gali manyti, kad jų Vandenis vaikas yra pernelyg maištingo, nesuvaldomo būdo. Vis dėlto kuo labiau bus leista skleistis tokio vaiko individualizmui, tuo tvirčiau, patikimiau jis jausis.

Svarstyklės ir Mergelė

Svarstyklėms svarbiausia – visa ko balansas ir saugumas. Šio ženklo atstovai – apsigimę taikdariai, todėl ir šeimoje jiems dažnai tenka taikytojo vaidmuo. Mergelėms gali net labai patikti Svarstyklių gebėjimas užtikrinti stabilumą, tačiau šioks toks paviršutiniškumas ir nerūpestingumas – visai ne prie širdies. Taip yra dėl Mergelių perfekcionizmo, įgimto noro siekti tobulumo. Mergelės viską daro ypač skrupulingai, netoleruodamos jokių klaidų. Kadangi Svarstyklėms toks elgesys nebūdingas, jos ir Mergelės neretai susikerta.

Ožiaragis ir Šaulys

Ožiaragių būdas iš esmės skiriasi nuo Šaulių. Ožiaragiai yra kone liguistai praktiški, apskaičiuojantys kiekvieną savo žingsnį, o Šauliams nieko nereiškia pasielgti spontaniškai, leistis į avantiūrą. Šių ženklų atstovai puoselėja kardinaliai skirtingas vertybes. Ožiaragius nuoširdžiai glumina Šaulių nutrūktgalviškumas, o Šauliai mano, kad Ožiaragiai – pernelyg nuobodūs, nors ir labai racionalūs, ir šitai lemia nesutarimus.

Skorpionas ir Liūtas

Skorpionai ir Liūtai nesutaria ne dėl skirtingų, bet dėl bendrų, abiem ženklams būdingų savybių. Ir vieni, ir kiti yra linkę į kategoriškumą ir siekia lyderystės. Skorpionams svarbu įsitikinti, kad į jų požiūrį ar nuomonę yra atsižvelgiama, bet to paties trokšta ir Liūtai. Tai ir yra konfliktų ir susikirtimų tarp šių ženklų atstovų priežastis: kad rastų abiem priimtiną sprendimą, jie gali ginčytis iki išsekimo.

Žuvys ir Šaulys

Ir Žuvys, ir Šauliai – svajotojai, bet pastarieji yra linkę siekti, kad jų svajonės išsipildytų, o Žuvys – kur kas santūresnės, pratusios baimintis dėl pasekmių. Šiuos Zodiako ženklus tam tikros idėjos gali sieti, bet požiūriai į jų realizavimą paprastai iš esmės skiriasi, todėl šie ženklai laikomi nesuderinamais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją