O kur dar pats gamybos procesas, kuriame nuo... iki gali dalyvauti pats vaikas, mat nereikia nieko virti, o tiesiog sumaišyti reikiamus produktus ir per 5 minutes turėsite kalną paties smagiausio ir vasariškiausio modelino!

Modelinas iš smėlio

Smėlio modelinui reikės:

Smėlio

Miltų

Druskos

Vandens

Aliejaus

1 stiklinę miltų sumaišykite su 1stikline smulkios druskos, tuomet į sumaišytą masę pridėkite 1,5-2 stiklines (priklauso nuo smėlio frakcijos) smėlio ir į šią masę įpilkite šaukštą aliejaus bei apie pusę stiklinės vandens. Tuomet viską rankomis sumaišykite, kol išeis prie rankų nebelimpanti, tąsi modelino tekstūros masė.

Modelinas iš smėlio

Jei matote, kad vis dar kimba prie rankų, pridedate truputėlį smėlio, jei masė nesusiminko į vientisą masę, atrodo šiek tiek biri – dedate dar truputėlį miltų ir šiek tiek vandens pamatysite, kaip pamažu gaunasi tinkama ir visai kaip modelinas atrodanti tekstūra – galima kažkiek ištempti, lengvai formuojasi į norimas formas, žodžiu, kaip įprastas modelinas tik su labai smagia kutenančią smėlio tekstūra.

Jei atrodo, kad jau tekstūra gera, bet šiek tiek dar limpa prie rankų, pabarstykite ant pagrindo žiupsnį miltų ir pavliokite jame kaip kepinių tešlą, tada nusiplaukite ir nusisausinkite rankas ir vėl imkite masę į rankas – ji nebelips ir galėsite imtis smagių „pyragėlių” kepimo, kaladėlių „betonavimo” ar gražių medalių kūrybos darbų – ką nuveikti su šios neįprastos spalvos ir smagiai kutenančios pirštus tekstūros modelinu vaikai tikrai suras! Mūsiškiams itin patiko iš jo „kepti duoną” ir jau pjaustyti stalo peiliu.

Modelinas iš smėlio

Pabaigus žaidimą, modeliną dedate į maišelį ir į šaldytuvą – taip šio ypatingo ir vasarą primenančio modelino turėsite ilgam. Iš tiesų, tokiu modelinu ne tik smagu žaisti, bet ir jį gamintis – todėl net jei nuvykote prie jūros atostogauti ne pačią vasariškiausią mūsų vasaros dieną, vaikų nuotaikas praskaidrinsite parsinešę iš pajūrio smulkučio smėliuko ir pasinėrę ir smagią, pojūčius lavinančią ir vėliau plačiai žaidimuose panaudojamos priemonės kūrybą! Tad smagių jums žaidimų su vasariškiausia modelino versija!