Meilė sau

„Mano sukurta iniciatyva „Ne tik mama“ neša žinutę, kad pirmiausia nepamirštume, jog esame ne tik mamos, bet ir moterys, asmenybės, o kai atrasime meilę sau, bus paprasčiau skleisti meilę kitiems. Apie tai nuolat kalbu savo renginiuose, socialinėje erdvėje, dalinuosi duodama interviu“, – teigė J. Kreivė.

Moteris projektą „Ne tik mama“ sugalvojo tada, kai pati susidūrė su sveikatos problemomis gimus pirmagimei.

„Jai gimus supratau, kaip hormonai gali veikti moterį. Pradėjo šlubuoti sveikata. Puikiai atsimenu vyro žodžius: „Pradėk rūpintis savimi, nes mums reikia mamos, kuri užaugintų vaikus.“ Taigi, moterims reikia garsiai kalbėti apie įvairius nuopuolius ir palaikyti vienai kitą. Dabar, kuomet „pametu save“, visada bandau atsisėsti, įkvėpti ir suprasti, jog svarbiausia šiuo metu esu aš, todėl turiu susiimti ir tada visiems kitiems – vaikams, vyrui – bus viskas gerai. Tad tik pati suklupusi bei susidūrusi su sveikatos problemomis supratau, kaip svarbu atrasti meilę sau“, – paaiškino ji.

Priemonė rinkti labdarai

Anot J. Kreivės ji jau seniai svajojo, kad marškinėliai taptų priemone rinkti pinigus Moterų krizių centrui.

Panevėžietės įkurtas projektas kviečia įsigyti marškinėlius ir taip paremti Moterų krizių centrą.

„Kuomet kalbėjau su Panevėžio padaliniu, sužinojau, kad kartais centras net neturi pinigų, kurių galėtų duoti moterims įsigyti būtiniems vaistams ar kitiems dalykams. Taigi, marškinėliai yra skirti aukoti ir skleisti žinią, kad nepamirštume, jog esame ne tik mamos, ir tai taptų motyvacija veikti“, – pasakojo moteris.

Trys žinutės

Ant marškinėlių išsiuvinėtas užrašas „Ne tik mama“ neša tris žinutes.

„Žodyje „Ne“ matoma Fatimos akis, kuri apsaugo nuo piktos akies, apkalbų. Šiuolaikinėje visuomenėje turime „supermamyčių“ kultą, kurios smerkia kitas mamas. Taip pat ir socialiniai tinklai gali būti labai šlykštūs. O kaip minėjau, užrašas teikia motyvacijos nepamiršti savęs. Na, ir, be abejo, tai galimybė prisidėti prie Moterų krizių centro veiklos“, – kalbėjo iniciatyvos įkūrėja.

Panevėžietė pridūrė, kad netrukus prekyboje atsiras ir kojinės. Ant jų bus parašyta: „nerekomenduojama dėvėti naudojant apkalbas ir negatyvą“.

Marškinėlių įsigyti galima čia. Jų kaina – 25 eurai. Visa suma skiriama Moterų krizių centrui.

Panevėžietės įkurtas projektas kviečia įsigyti marškinėlius ir taip paremti Moterų krizių centrą.

„Marškinėliai kokybiški, siuvinėti. Daugelis įsigijusių moterų man rašė, kad nupirko kelis vienetus ir tai bus puiki dovana draugėms, sesėms, mamoms. Tai dovana, kuri turi gilią potekstę“, – sakė ji.

Vienai mamai – SPA diena

J. Kreivė pabrėžė, kad kai kuriuose namuose per Kalėdas išauga smurto atvejų prieš moteris.

„Per šventes dažnai yra „persišvenčiama“ ir viskas išreiškiama smurtu“, – dėstė moteris.

Moterų krizių centras drauge su „Ne tik mama“ Kalėdų proga organizuoja ir išskirtinę iniciatyvą – vienai centro mamai padovanos SPA dieną.

„Surinkau kelias kompanijas, kurios geranoriškai prisidės ir pinigai bus pervesti į Moterų krizių centrą. Be to, bus atrinkta ir viena mama, kuri bus nustebinta SPA procedūromis, šventinio stalo produktais, fotosesija. Prašiau centro pagalvoti apie tokią mamą, kuri būtų išties to verta, bet negali sau to leisti. Juk jei jau esi krizių centre, nebegalvoji apie savęs palepinimą ir pamiršti komplimentus“, – apie kalėdinę dovaną vienai mamai pasakojo J. Kreivė.