Broliai Glauco ir Glaisonas Ferreira, kuriems vos šešeri ir aštuoneri metai, išėjo į džiungles medžioti paukščių. Taip ir nesulaukusi jų sugrįžtant namo berniukų šeima kreipėsi pagalbos. Visoje Amazonės valstijoje jų ieškoti išėjo 260 žmonių, tačiau berniukų rasti nepavyko per visą savaitę. Galiausiai dėl lietingo sezono oficiali paieška buvo nutraukta, tačiau vietiniai gyventojai nepasidavė ir toliau ieškojo vaikų.

Po 27 dienų Glauco ir Glaisoną rado vyras, kertantis medžius netoli Palmeiros kaimo Lago Capana gamtos rezervate, maždaug už 35 km nuo tos vietos, kur jie buvo pastebėti paskutinį kartą. Ūkininkas miške tiesė kelią į graikinių riešutų plantaciją, kai išgirdo vieno iš berniukų verksmą.

Paaiškėjo, kad vaikai jau mėnesį nepaliaujamai klajojo po džiungles, buvo išsekę ir kentė dehidrataciją. Berniukai buvo sugelti vabzdžių, o jų kojos subraižytos ir nusėtos mėlynėmis.

Amazonės džiunglės

Manauso ligoninėje broliai pagaliau susisiekė su tėvais. „Jiems buvo nustatytos odos ir ausų infekcijos, tačiau berniukų kvėpavimas išliko normalus. Buvo problemų su inkstais, bet dabar jau viskas gerai“, – po apžiūros kalbėjo gydytojas.

Klaidžiodami džiunglėse berniukai gėrė lietaus vandenį ir maitinosi sorų vaisiais. „Vyresnysis berniukas pasakojo, kad vienu metu jaunesnysis brolis nebegalėjo vaikščioti, todėl kiek galėdamas rinko jiems vaisius. Galiausiai vyresnysis berniukas taip pat nebegalėjo paeiti“, – pasakojo už berniukus atsakinga socialinė darbuotoja.

Tikimasi, kad berniukai visiškai pasveiks ir grįš į įprastą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją