Daugelis dirbančių tėvų sutiktų, kad pastangos suderinti vaikų auginimą, darbą ir tvarką namuose dažnai atrodo neįmanoma užduotis.

Tačiau viena mamytė atskleidė genialų metodą, kuris jai leidžia visus namų ruošos darbus atlikti vos per kelias minutes – ir jis yra labai paprastas, rašo mirror.co.uk.

Nicole Kerr iš JAV vaizdo įrašas itin išpopuliarėjo socialiniame tinkle „TikTok“, kai ji atskleidė, kaip jai pavyksta prižiūrėti abu savo vaikus, dirbti visu etatu ir dar rūpintis namais – jos vyras taip pat nesėdi rankų sudėjęs ir dirba per tris darbovietes.

25 metų amerikietė naudoja unikalų metodą, kurį sukūrė moteris, vadinama „Fly Lady“ („Moteris musė“). Nicole tvirtina, kad jis jai padeda palaikyti tvarką namuose ir būti labiau organizuotai.

Paskelbusi vaizdo įrašą vardu @mrsnicolekerr, Nicole paaiškino „Fly Lady“ metodo esmę: kartą per dieną reikia nustatyti laikmatį 15 minučių ir per tą laiką pasistengti atlikti kuo daugiau tvarkymosi darbų arba sutvarkyti tik vieną namų „zoną“ ar kambarį.

Be to, šis metodas numato ir valandą didesniems tvarkymosi darbams, kai, pavyzdžiui, keičiama patalynė, siurbiama dulkių siurbliu, išnešamos šiukšlės ar valomos dulkės.

„Musės metodo“ principas yra tas, kad tvarka palaikoma trumpu, bet intensyviu tvarkymusi, kuris dažnai leidžia išvengti didžiulės netvarkos, kuriai sutvarkyti vėliau prireikia kelių valandų.

„Daugiau nesu užsivertusi valymosi darbais, ir tai sako žmogus, auginantis du mažamečius vaikus“, – vaizdo įraše aiškino Nicole.

Ji taip pat rekomenduoja atsisiųsti „Fly Lady“ tvarkymosi programėlę, kuri turi laikmatį ir padeda efektyviau paskirstyti savo laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją