Mauritanijoje, vienoje iš islamiškų Afrikos šalių, mergaitės nuo mažumės per prievartą maitinamos. O jei tiksliau – šeriamos. Per jėgą, grūdant ir taikant žiauriausius metodus, apie kuriuos jautresniems skaitytojams išgirsti gali būti nemalonu.

Tai net turi atskirą terminus – „leblouh“ arba „gavage“, iš kurių pastarasis dažnai naudojamas apibrėžiant priverstinį žąsų šėrimą, siekiant išgauti delikatesu laikomą žąsų arba ančių kepenėlių paštetą „foie gras“. Tokiu atveju paukščiui per į gerklę įstatytą metalinį vamzdelį, zondą, kasdien sumaitinama keliskart daugiau maisto nei šis pajėgtų suvalgyti.

Kol pasaulyje begalė išsivysčiusių šalių yra uždraudusi prieš gyvūnus naudoti „gavage“ būdą nemediciniais tikslais, Mauritanijoje mergaitės nuo mažumės verčiamos nuryti neįsivaizduojamus maisto kiekius. Mažučiai vaikai gali būti prievarta suvartoti ir 16 000 kilokalorijų. Palyginimui – skirtingi su medicina ir sveikata susiję šaltiniai vidutiniškai suaugusiai moteriai kaip normą nurodo 2000 kilokalorijų per dieną, o vyrui – 2500. Žinoma, ši informacija nėra tiksli, nes nėra vertinamas konkretaus žmogaus kontekstas: fizinis aktyvumas, jo tikslas, sveikatos kondicijos ir visa kita, bet niekas ir niekur, net fantazijose, nenumatytų 16 000 kilokalorijų per dieną vaikui.

Tuo tarpu čia mergaitės kai kada verčiamos per dieną išgerti net arti 20-ies litrų kupranugarės pieno. Tai – geras kanistras gėrimo, kuris 100 mililitrų turi apie 50 kilokalorijų.

Mergaičių pusryčius sudaro apie 3000 kilokalorijų, kuriuos pribaigti joms gali užimti ir kelias valandas. Pietūs – gali būti ir dar sotesni. Apie 4000 kilokalorijų. Sakykime, viename kiaušinyje yra apie 80 kilokalorijų, o viename „Mcdonalds“ sūrainyje – 313 kilokalorijų.

Mauritanijoje netgi egzistuoja maitintojos specialybė: įprastai tai moteris, „profesionaliai“ maitinanti pasirinkimo neturinčias mergaites. Viena tokia moteris, vardu Elhacen, „Harvard International Review“ teigė, esanti labai griežta: „Mušu mergaites arba kankinu, pagaliais spausdama jų pirštus“. Šiuo atveju moteris turi galvoje „zayar“ techniką, kai mediniais įnagiais sutraiškomi mergaičių kojų pirštai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)