Lietuvis atletas Marius Čiūta būtent tai ir daro treniruodamasis Šveicarijoje. „Žiemą šiuo sportu užsiiminėja mažiau atletų, nes viskas yra apšalę, o prie uolos krašto – gana slidu. Šuoliai tampa dar šiek tiek sudėtingesni nei įparstai. Tačiau kai labai nori tobulėti – net ir žiema negali tavęs sustabdyti”, – sako Marius, kuris tokiais šuoliais nuo uolų su parašiutu užsiima 3 metus.

Šis sportas yra vienas iš ekstremaliausių galimų užsiėmimų. Išgirdę kodą B.A.S.E net ir patys radikaliausi sportininkai dažnai kraipo galvas. Keturi elementai: pastatas (Building), Antena, tarpas (Span) ir žemė (Earth) yra užkoduoti šiame pavadinime. Tai ir yra pagrindiniai elementai, nuo kurių yra šokama su parašiutu, dažnai naudojant „Wingsuit” kostiumą. Tai yra veikla, kuri labiausiai žmogų priartina prie skrydžio pajūčio.

Vaizdo įraše pamatysite keleto lietuvių nuotykius Šveicarijoje. Ir kaip jie sako: „Kai labai nori, nėra nieko, kas tave sustabdytų”. Ši frazė skamba visiškai nebanaliai, kai ją sako žmonės, mokantys skraidyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)