Nors daug žmonių yra įsitikinę, kad geriausia vaikus auginti bemaž iškart vienas po kito, ši mama nėra tuo tikra.

Kūdikių miego specialistė Kaitlin Kilmer savo „TikTok“ paskyroje atvirai papasakojo, kad patyrusi tris persileidimus ji ne tik skaudžiai išgyveno netektį, bet ir nerimavo dėl vis didėjančio galimo amžiaus skirtumo tarp jos mažylio ir kito vaiko.

Kaip ir daugelis mamų, Kaitlin manė, kad būtų geriausia, jog jos vaikai būtų artimo amžiaus, kad galėtų kartu augti ir draugauti.

Tačiau pagimdžiusi antrąjį vaiką ji suprato, kad turėti du vaikus, kurių amžiaus skirtumas mažesnis nei dveji metai, – ne jai.

„Manau, kad ketverių metų amžiaus skirtumas yra pats geriausias. Su kiekvienu kitu vaiku rinkčiausi tokį patį tarpsnį“, – sakė ji.

Dviejų vaikų mama paaiškino, kad šis metų skirtumas yra pakankamas, kad jos vaikai vis dar galėtų kartu patirti vaikystę, bet ne toks mažas, kad ji pati nuolat jaustų begalinį stresą.

„Pavyzdžiui, ką tik paguldžiau savo 16 mėnesių dukrytę miegoti, gulėjau su ja ir užmigau, o atsibudau po 20 minučių, visai nesirūpindama, ką veikia mano penkiametis. Jam penkeri, tad jis gali pusvalandį pabūti vienas“, – sakė moteris.

Kaitlin nuomonei pritarė ir kiti tėvai, taip pat manantys, kad būtent ketverių metų amžiaus skirtumas yra pats geriausias.

Jie užplūdo komentarų skiltį pritardami moteriai.

Vienas iš jų rašė: „Taip! Mano vaikai taip pat skiriasi ketveriais metais ir tai puiku!“

Kitas pritarė: „Tai puiku dar ir dėl to, kad vyresnėlis nepavydi dėmesio, kurį gauna kūdikis.“

„Mano situacija taip pat tokia pati. Ir galiu pasakyti tik tiek, kad tai iš tiesų nuostabu. Auginti du vaikus iki dvejų metų būtų beprotiška“, – rašė kita internautė.

Dar viena mama parašė komentarą tai patvirtindama: „Kaip tik auginu du sūnus iki dvejų metų... nerekomenduoju.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)