Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, šis laimėjimas savo kategorijoje prilygsta Oskaro apdovanojimui. Kasmet stalo žaidimų srities profesionalai išrenka du arba tris geriausius žaidimus, besivaržančius dėl metų stalo žaidimo titulo keliose skirtingose „Spiel des Jahres“ nominantų kategorijose. 2020 metų vaikų žaidimų kategorijos favoritu tapo Lietuvoje gimęs „Speedy Roll“.

„Jaučiuosi labai laimingas, kad stalo žaidimai kuria tiek daug džiaugsmo visiems vaikams. Man didžiulė garbė atstovauti stalo žaidimų kūrėjo profesiją ir būti įvertintam. Išties pamilau stalo žaidimus, jų kuriamą edukacinę vertę ir visą šią kryptį“, – džiaugsmo neslėpė „Speedy Roll“ autorius.

Stalo žaidimas

Į metų geriausiojo titulą pretenduojantys stalo žaidimai vertinami pagal šiuos kriterijus: žaidimo koncepcija (originalumas, žaidybiškumas, žaidimo vertė), taisyklių struktūra (išdėstymas, aiškumas, suprantamumas), vizualinis pateikimas ir apipavidalinimas (dėžutė, žaidimo lenta, taisyklės) bei autorinis žaidimo dizainas (žaidimo funkcionalumas, apipavidalinimas).

Stalo žaidimas „Speedy Roll“ skirtas vaikams nuo 4 metų. Jo metu linksmas riedantis ežiukas keliauja namo, pakeliui rinkdamas lapus, grybus ir obuolius bei mėgindamas pasprukti nuo jį besivejančios lapės. Žaidimas lavina motorikos, ankstyvuosius matematikos įgūdžius ir kuria smagią, aktyvią atmosferą.

Tokio lygio apdovanojimuose Lietuva dalyvauja jau antrą kartą. Prieš dvejus metus dar vienas stalo žaidimų kūrėjo Určio Šulinsko žaidimas visai šeimai „EMOJITO“, lavinantis emocinio intelekto (EQ) įgūdžius, taip pat buvo nominuotas ir pateko į „Spiel des Jahres 2018“ finalistų trejetą.

Stalo žaidimas

Stalo žaidimų kūrėjas teigia, kad stalo žaidimų kultūra Lietuvoje pradėjo vystytis palyginus neseniai. Tačiau šiandien situacija jau yra gerokai pakitusi – Lietuvoje kurti stalo žaidimai pamažu tampa pripažįstami pasaulyje.

2019 m. lapkritį U. Šulinskas pelnė „kylančios metų žvaigždės“ titulą JAV vykusiuose prestižiniuose „2019 Toy&Game Innovation Awards”: pasaulinio pripažinimo sulaukė ir kiti autoriaus žaidimai – strateginius įgūdžius lavinantis stalo žaidimas „Planet“ bei greičio ir reakcijos stalo žaidimas „Pigasus“.

U. Šulinskas prieš keletą metų įkūrė ir žaidybinį edukacinį projektą „Vienaragis.LT stalo žaidimai“, kurio tikslas – supažindinti Lietuvos visuomenę su stalo žaidimų kultūra, atskleisti stalo žaidimų grožį ir parodyti bei įrodyti jų praktinę naudą.

Žaidimas „Speedy Roll“ lietuvių kalba pasirodys jau šį rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)