Sutuoktiniai Ali Hammam ir jo žmona Zeinab kartu dukros nesulaukė. Vyras netikėtai mirė jo žmonai esant nėščiai. O ši, negalėdama išmaitinti dukros, patraukė į kitas Egipto žemes laimės ieškoti.

Bet palengvėjimas neaplankė. Raya jau turėjo ir jaunesniąją sesutę, taigi, laiko buvo nutekėję, tačiau šeimai prasigyventi sekėsi sunkiai. Nieko kito neliko – suradusi vyresnėlei Rayai tinkamą vyrą, mama šią ištekino.

Gal koks šeimos prakeiksmas, o gal tik sutapimas. Tačiau Rayaos vyras, šiai pastojus, netrukus mirė, visai kaip nutiko ir jos motinai. Raya tapo našle dar nė nepagimdžiusi.

Tuo metu Egipte buvo įprasta, kad jaunoje šeimoje pasimirus vyrui, šio brolis, jei tokį turėjo, pasisiūlo užimti jo vietą ir pasirūpinti moterimi bei vaikais. Taip nutiko ir čia: velionio jaunėlis brolis, Hasaballa, vedė Raya ir pasisiūlė padėti užauginti brolio vaiką.

Tiesa, netrukus naujagimis mirė. Tačiau pora pasirodė kur kas tvirtesnė nei galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jie liko kartu ir susilaukė dar 5 bendrų vaikų. Iš kurių, reikia paminėti, išgyveno tik 1: dukra, vardu Bedia.

Raya turėjo jaunėlę seserį Sakiną. Ši, atėjus laikui, taip pat ištekėjo ir galop ėmė lauktis kūdikio. Tačiau šis gyvenimu ilgiau pasidžiaugti negavo ir netrukus po gimimo atsisveikino su šiuo pasauliu. Tai buvo pakankama priežastis sutuoktiniams išsiskirti. Kaip vieniša moteris Sakina patraukė į Aleksandriją, antrą pagal dydį Egipto miestą, ieškoti lengvesnio gyvenimo.

Ten seserys ir vėl susitiko. Raya su vyru Hasaballa netrukus ten taip pat atvyko ieškodami geresnių galimybių, kurių mažesnis miestas pasiūlyti negalėjo.

Ten, I-ojo Pasaulinio karo metais, jie, visi trys, atidarė verslą, pagaliau padėjusį atsistoti ant kojų. Seserys atvėrė viešnamio duris. O viešnamis anuomet, kai aplinkui zujo šilumos išsiilgę kariškiai, buvo išties populiarus. Be to, kad prisidurtų, šeima vertėsi ir kambarių nuoma.

Kai vienišoji sesuo Sakina taip pat sutiko gyvenimo meilę, o verslas įsibėgėjo, jie išsinuomavo didžiulį namą, vadintą „Grožio namais”. Jo apačia buvo dedikuota pasilinksminimams ir viduryje didžiulio kambario turėjo barą, rūkymui skirtą vietą, o viršus paskirtas privatiems kambariams, kuriais galėjo pasinaudoti džentelmenai, prispausti poreikio pasinaudoti prostitučių paslaugomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)