Naujo tyrimo duomenimis, net 85 proc. romanų užsimezga ir vyksta darbe – penktadalis tyrimo dalyvių prisipažino, kad bent kartą yra turėję nuotykį su kolege ar kolega. Po tokių rezultatų daugeliui kilo klausimų, kokių profesijų atstovams kyla daugiausia pagundų pasukti į kairę ir paragauti uždrausto vaisiaus.

„RANT Casino“ sudarytą sąrašą veikiausiai bus nejauku skaityti tiems, kurie gyvena porose – juk jame įtraukta gana įvairių profesijų atstovų, rašoma „The Sun“.

Siekdami išsiaiškinti, kur daugiausia neištikimybės atvejų, ekspertai atliko tyrimą Jungtinėje karalystėje (JK) ir apklausė 3,8 tūkst. gyventojų. Pardavimo srityje dirbantys žmonės atsidūrė sąrašo viršuje – juos didžiausia tikimybė užtikti svetimoje lovoje.

Iš apklaustųjų 14,5 proc. pardavėjų prisipažino buvę neištikimi, motyvuodami savo elgesį kintamu darbo grafiku, su darbu susijusiomis kelionėmis ar renginiais.

Antroje vietoje atsidūrė švietimo srities atstovai – mokytojai, lektoriai, universiteto dėstytojai; 13,7 proc. apklaustųjų prisipažino buvę neištikimi.

Šis faktas veikiausiai sukėlė nuostabą, na o apklausos organizatoriai taip pakomentavo: „Negali žinoti, kokių užklasinių veiklų turi tavo sutuoktinis mokytojas, kurio profesija įtraukta į sąrašą apie profesines sritis, kurių atstovai labiausiai linkę į nuotykius.“

Trečioje vietoje – sveikatos apsaugos darbuotojai; 12,5 proc. jų teigė, kad yra buvę neištikimi savo sutuoktiniams su kolegomis.

Apklausos dalyviai teisinosi ilgomis darbo valandomis, dideliu, kartais sunkiai prognozuojamu darbo krūviu, pamaininiu darbu, bendravimu su kolegomis, siekiant palaikymo, juk iš jų gali tikėtis supratimo.

Ketvirtoje vietoje (9,8 proc.) – transporto ir logistikos srities atstovai, penktoje – dirbantieji svetingumo ir renginių organizavimo srityje (7,7 proc.).

Kolegos

Tarp įtartinų profesinių sričių – inžinerijos bei gamybos sritis (6,6 proc.),
nekilnojamojo turto ir statybų sritis (5,5 proc.), buhalterijos, bankininkystės ir finansų sritis (5,4 proc.).

Sąrašo pabaigoje – informacinių technologijų specialistai (4,6 proc.) ir profesinės karo tarnybos atstovai (4 proc.).

Tiesa, kai kurių profesijų atstovų sutuoktiniai gali su palengvėjimu atsikvėpti. Kitoje spektro pusėje – dirbantieji tyrimų ir farmacijos bei verslo, konsultavimo ir vadybos srityse – abiejų sričių atstovų, prisipažinusių dėl neištikimybės, buvo 0,1 proc.

Teigiamai į klausimą, ar buvo neištikimi, atsakė teisėsaugos srities atstovai (0,2 proc.), meno ir dizaino srities atstovai (0,4 proc.) bei medijų ir interneto srities atstovai (0,5 proc.).

Tarp dirbančių teisės srityje neištikimųjų procentas buvo 0,5 – akivaizdu, kad teisininkai ir laisvu nuo darbo metu nelaužo taisyklių.

„Nepavojingos“ sritys – mažmeninė prekyba (turėjusių nuotykių tebuvo 1,4 proc.), taip pat rinkodara, viešųjų ryšių sritis, reklama (0,9 proc.).

10 profesijų, kurių atstovai labiausiai linkę į neištikimybę:

1. Pardavėjai
2. Mokytojai, treneriai, edukatoriai
3. sveikatos apsaugos srities darbuotojai
4. Transporto ir logistikos srities darbuotojai
5. Svetingumo ir renginių organizavimo srities darbuotojai
6. Inžinerijos ir gamybos srities darbuotojai
7. Nekilnojamojo turto ir statybų srities darbuotojai
8. Buhalterijos, bankininkystės ir finansų srities darbuotojai
9. Informacijos technologijų specialistai
10. Profesinės karo tarnybos atstovai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją