Būtent tokios knygelės, specialistų teigimu, ne tik ugdo meilę knygai ir leidžia suvokti skaitymą kaip malonią patirtį, bet ir yra itin vertingos savo lavinamosiomis savybėmis.

Leidyklos „Baltos lankos“ vaikiškų knygų kolekcija šį rudenį pasipildė naujomis knygelėmis – su jomis kviečiama susipažinti atsiųstame pranešime spaudai.

Reda Puodžiukė, Tania Rex, „Neeilinė diena Balioniškyje“


Praleiskite vieną dieną Balioniškyje – pasisemkite drąsos ne tik svajoti, bet ir siekti svajonių!
Tai pasakojimas mažiems ir dideliems apie žmonių svajones, Balioniškyje pasiekiamas labai paprastai: tereikia danguje sugauti ar sužvejoti savąjį... balioną.
Ar Juna išdrįs siekti ypatingos savo svajonės, skaudžiai užgavusios jai širdį ir įsisukusios tarp pūkuoto maumedžio šakų? Kokį troškimą slepia žalias Elmio balionas su geltonu kaspinu?

„Spragtukas“


Klasika tapusią pasaką apie Spragtuką lydi kerinti Piotro Čaikovskio muzika. Spauskite mygtukus ir klausykitės užburiančios „Spragtuko“ muzikos!
Kuo ši knygelė naudinga mažyliams? Patys versdami puslapius ir spausdami muzikos mygtukus, jie tobulins akių ir rankų koordinaciją. Girdėdami melodijas išmoks atpažinti žymius klasikinės muzikos kūrinius, o Spragtuko istorija taps jų laukiama pasaka prieš miegą.

Gabjota Alūzaitė, Agnė Nananai, „Nuo ryto iki vakaro“


Paveikslėlių knyga, iliustruojanti vieną šiuolaikiškų miestiečių dieną didmiestyje ir ūkininkų dieną kaime – nuo ryto iki vakaro. Klausimai ir užduotys skatins vaiko pastabumą, norą ieškoti ir surasti, suskaičiuoti pasislėpusias kates, šunis, striksinčias voveres ar zuikius.

„Metų laikai“


Kviečiame į muzikinę kelionę su Vivaldžiu!
Nuostabi Antonijaus Vivaldžio muzika, specialiai mažiems pirščiukams lavinti pritaikyti ranteliai ir nuolat besikeičiantys margaspalviai metų laikai pakerės ir ilgam prikaustys mažylių dėmesį: tiek daug visko reikia pamatyti ir išgirsti!

„Išmok 1000 pirmųjų žodžių“


Prieš jūsų mažylio akis – net 1000 pirmųjų žodžių, suskirstytų temomis ir iliustruotų ryškiaspalviais piešiniais bei nuotraukomis. Parodykite mažiesiems vaizduojamus daiktus, gyvūnus, gamtos reiškinius, jausmus ir daugybę kitų dalykų, garsiai ištarkite jų pavadinimus ir papasakokite apie juos – tegul pasaulis nušvinta naujomis spalvomis ir žadina smalsumą!
Knyga padės įsiminti pirmuosius žodžius, lavinti tartį, mokytis skaityti.

„Gyvūnų orkestras groja Mocartą“


Spauskite mygtukus ir klausykitės muzikos, nes gyvūnų orkestras jums groja Mocartą!
Ši knygelė – pirmoji mažylių pažintis su vienu garsiausių visų laikų kompozitorių. Spauskite mygtukus ir klausykitės magiškų Volfgango Amadėjaus Mocarto kūrinių, tyrinėkite spalvingas iliustracijas, kuriose kaskart aptiksite vis ką nors naujo.

Alan Durant, Debi Gliori, „Širdyje mylėsiu visada“


Lapinas ir toliau gyveno jų širdyse, prisiminimuose ir tame juoke... ir ten gyvens visados.
Talentingos rašytojos ir dailininkės Debi Gliori knygelė „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ jau surado kelią į vaikų ir tėvų širdis. Šįkart kartu su Alanu Durantu D. Gliori pasakoja jautrią ir išmintingą istoriją.
„Šiltas, už širdies griebiantis pasakojimas, švelniai aiškinantis apie mirtį... Nuostabios iliustracijos“, – apie knygą rašo „BBC Parenting“.

„Maestro, muzika!“


Susipažinkite su garsiausių kompozitorių kūriniais!
Bachas, Bizė, Šumanas, Rimskis-Korsakovas, Mocartas, Vivaldis, Sen Sansas, Rosinis, Bethovenas, Šopenas, Forė, Debiusi – spauskite mygtukus ir klausykitės gražiausios klasikinės muzikos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją