Vaikai neretai stebina nuoširdžiu požiūriu ir kilniaširdiškais darbais. Juos stebint kartais tenka pripažinti, kad mes, suaugusieji, šio gebėjimo netekome.

Kad iš vaikų tikrai verta pasimokyti, įrodo mažamečio iš Alabamos veikla. Ketverius metus teturinčio Austino Perine‘o pavardė sušmėžavo ne vienoje antraštėje, kai jis, apsirengęs superherojaus kostiumu, ėmėsi užsibrėžtos geradario misijos – pamaitinti kuo daugiau benamių žmonių, skelbia portalas „Parents“.

Nutaręs įgyvendinti kilnią idėją, berniukas pasivadino Prezidentu Austinu. Jo tėvas, TJ Perine‘as, kalbėdamas su transliuotoju „CBS News“ patikino, kad tokį pseudonimą sūnus pasirinko pats, mat veikla, kuria sumanė užsiimti, jo manymu, buvo kaip tik tai, kuo turėtų rūpintis šalies prezidentas.
Pirminiu įkvėpimo šaltiniu, pasak tėvo, sūnui tapo viena televizijos laida apie pandas. Joje buvo rodoma, kaip pandos patelė palieka savo jauniklį. Išgirdęs tėvo pastabą, kad lokiukas dabar tarsi benamis, Austinas pasidomėjo, kas tie benamiai. „Benamiai neturi namų, o kartais ir tėčio ar mamos“, – paaiškino tėvas.

Vos tik mažametis sužinojo, kad žmonės gali būti benamiais, tučtuojau nutarė imtis kokių nors veiksmų, kad bent kiek pagerintų situaciją. A. Perine‘as tvirtai pasakė tėvams, kad už šeimai skiriamą pašalpą, paprastai išleidžiamą žaislams, nuo šiol bus perkami sumuštiniai su vištiena ir jis pats juos išdalys tiems, kurie gyvena gatvėje. Kaip vaikas tarė, taip ir padarė.

Benamiai, kaip liudija „CBS News“ reportažai, ne tik patenkinti, kad gauna maisto, bet ir sujaudinti tokios geradarystės.

Iš demonstruojamo dosnumo naudos turi ne tik benamiai, bet ir pats vaikas. „Maitinti benamius – viena iš mano gyvenimo misijų“, – tikina A. Perine‘as. Telieka viltis, kad jo pademonstruotas pavyzdys geriems darbams paskatins ir kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)