Reikia pripažinti, kad tokiais atvejais norėtųsi, jog vaikai būtų mažiau kūrybiški. Arba atrastų naują juos dominančią meninę sferą.

Tačiau yra būdų apipaišytas sienas nuvalyti. Ko gero jau seniai žinoma klasika – actas, soda ar paprasčiausias indų plovimo skystis. Štai – dar trys, mažiau žinomi, kuriais socialiniuose tinkluose dalinasi žmonės, susidūrę su ta pačia problema. Jei jau praradote viltį – galbūt vienas iš taps jūsų gelbėtoju.

Mažiau girdėti būdai

Dubenyje sumaišykite „Sprite“ gėrimą ir dantų pastą ir gerai išmaišykite, kol skystis taps vientisas. Supilkite jį butelį su su purkštuvu. Sumaišytą skystį purškite ant apipaišytų vietų ir ir tiesiog nuvalykite su švaria kempine. Vėliau nepamirškite sienų nuvalyti ir tiesiog švaria, drėgna pašluoste – kitaip saldumas ant sienų gali pritraukti ir nepageidaujamus gyventojus.

Padėti gali ir tiesiog dantų pasta. Tėvai dalinasi ant apipaišytų vietų tiesiog ranka ištepę dantų pastą, o tada tas vietas gerai patrynę su švaria, drėgna kempine ar pašluoste.

Gal plaukų lakas ir atrodo keista idėja, bet tėvai dalinasi, kad šis būdas jiems padėjo. Tiesa, lakas turi būti aerozolinio pagrindo. Papurškite ant apipaišytos vietos, patrinkite senu dantų šepetėliu ir nuvalykite švaria drėgna šluoste.

Patarimai prieš išbandant valymo būdus

Tik jūs galite nuspręsti, ar bandyti šias ar kitas priemones ant savo sienų. Tai – kitų žmonių patirtys, kurios nebūtinai gali sutapti su jūsiškėmis, priklausomai nuo jūsų sienų paviršių, naudojamų priemonių ir kitų aplinkybių.

Kad ir kokį būdą bandytumėte, visų pirma ištestuokite jį nepastebimiausioje sienos vietoje. Susiraskite mažiausiai matomą kampelį, kur galėsite užtepti ar užpurkšti valymo priemonės ir pažiūrėti, ar ji – negadina jūsų sienos.

Taip pat – trinkite apipaišytas vietas taip švelniai, kaip galite.

Blizgūs arba pusiau blizgūs dažai nusiplauna geriau nei matiniai.

Šlapią vietą sienoje kuo greičiau išdžiovinkite, kad išvengtumėte vandens dėmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją