„Mano draugams didžiausią įspūdį padarė nykštukas butelyje. O dukrytei labiausiai patiko elfo atsisveikinimo vaizdo įrašas, kurį padariau su programėle. Beje, labiausiai nepatiko elfo surengta kakučių paroda“, – pasakodama juokiasi I. Malaškienė ir priduria, kad vargas tikrai atsiperka, mat dukra tuo laikotarpiu labai klauso, tvarkosi, anksti keliasi – žino, kad kitaip gaus anglių.

Moteris sako kaip reikiant įklimpusi – nors visų išdaigų ruošimas reikalauja nemažai laiko, o dažnai – ir finansų, tradicijos nutraukti nebegali, mat vien dėl elfo gruodis jų šeimoje laukiamas beveik taip pat, kaip Kalėdos.

 I. Malaškienė dukrytei kasdien dovanoja smagias elfo išdaigas.

„Aš pati labiausiai smaginausi pirmais porą metų, o dabar esu pasiryžusi tęsti tol, kol dukra elfu tikės, – sako moteris. – Sunkiausia būna paskutinę savaitę, nes jau būnu išsisėmusi ir pavargusi. Nėra lengva ir dėl to, kad dukrą sunku nuvaryti miegoti, tad yra tekę man ir 4 val. nakties keltis, kad spėčiau kokį pokštą padaryti. O juk jei nori kokį mandresnį pokštą iškrėsti, tai užtrunka ir valandą, ir dvi.“

I. Malaškienė prisimena, kad tikrai teko pavargti, kol pripūtė pilną vonią balionų, buvo reikalų ir dukros batus supakuojant kaip dovanas.

 I. Malaškienė dukrytei kasdien dovanoja smagias elfo išdaigas.

Šiaulietė stengiasi, kad išdaigos nesikartotų, dažnai jas pritaiko pagal gyvenimišką šeimos situaciją. Kaskart elfas parašo laiškelį, dovanoja advento kalendorių, už gerą elgesį ir pasiekimus atneša ir kitų smulkių dovanų.

„Apie elfo išdaigas galvoju iš anksto, dar per lapkritį susirenku idėjas, tada žiūriu, ar išeis jas prisitaikyti sau. Tada superku tai, ko gali prireikti, na o svarbiausia viską sėkmingai išlaikyti suslėpus. Baisiausia buvo pernai, mat buvau pamiršusi, kur paslėpiau patį nykštuką“, – prisiminusi juokiasi ji.

 I. Malaškienė dukrytei kasdien dovanoja smagias elfo išdaigas.

Paprašyta atskleisti, kiek galiausiai elfo pokštai atsieina, moteris skaičiuoja: „Stengiuosi minimaliai išsileisti, susumavus neviršiju 50 Eur. Žinau, kad yra žmonių, kurie šimtus išleidžia, bet man tai atrodo kažkaip bereikalinga, juk iškart po to sulaukiam šv. Kalėdų, o tada jau ir dovanų gaunam.“

Kviečiame pažiūrėti fotogaleriją – gal I. Malaškienės dukrai sukurtos išdaigos įkvėps ir jūsų namuose siaučiantį elfą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją