Briana Blankenship Facebook paskyroje dalindamasi nufilmuotu vaizdu rašė, kad McDonald's stovėjimo aikštelėje ji apsiverkė ir darbuotojai turbūt pagalvojo, kad ji išprotėjusi. „Bet aš įvažiavusi išgirdau Taylor sakant „Mama“. Moteris sako, kad jos penkerių dukra niekada anksčiau nėra pasakiusi nė žodžio, rašoma scarymommy.com.

„Mūsų šeima ir gydytojai daug dirbome dvejus su puse metų, kad turėtume tą rezultatą, kurį turime dabar. Mums sakė, kad Taylor turbūt niekada nekalbės“, – sako moteris. „Prieš metus pradėjome naudoti specialų įrenginį, kurio pagalba Taylor gali išreikšti savo poreikius ir norus“.

Mergaitės mama pasakoja, kad ji daugiau ar mažiau buvo susitaikiusi su ta mintimi, kad dukra nekalbės ir jai neteks išgirsti mergaitės balso.

Tą popietę mama vežė dukrą į gimnastikos pamoką, kurią buvo nuspręsta lankyti taip pat gydymo tikslais. „Mes pakeliui nusprendėme užsukti į McDonald's drive, kad Taylor galėtų kažko užkąsti“, – pasakoja moteris. „Mes retai kada valgome greitą maistą, tad dukra, atpažinusi vietą ir supratusi, kad gaus mėgstamų skrudintų bulvyčių, pradėjo džiūgauti. Ir tada išgirdau ją sakant žodžius“.

Briana Blankenship nenorėjo praleisti šios progos įamžinti tokį įvykį. Jai nebuvo svarbu, kur jos su dukra yra. „Aš pasisukau į dukrą ir paklausiau ar ji ką tik pasakė „Mama“. Taylor pažiūrėjo į mane ir vėl tai pakartojo. Tai buvo jaudinanti akimirka, tad tiesiog sustabdžiau automobilį ir išsitraukiau telefoną, kad tai nufilmuočiau“, – pasakoja moteris. „Dabar šį vaizdo įrašą žiūri visas pasaulis“.

„Kai nufilmavau ir pasidėjau telefoną, tik tada supratau, kas įvyko ir pasipylė ašaros“, – dalijasi Taylor mama. „Pasižiūrėjusi į kasininkę supratau, kad jai smalsu, kas čia ką tik įvyko, bet per ašaras nieko negalėjau pasakyti“. Po to B. Blankenship sustojo nuošaliau ir pranešė vyrui ir mamai, kas nutiko. Moteris sako, kad daugiau niekam papasakoti apie šį įvykį neturėjo laiko, nes dukrą vis dar reikėjo nuvežti į gimnastikos pamoką, tad tiesiog vaizdo įrašą ji paskelbė Facebook paskyroje, ten pažymėdama ir artimuosius, kad visi sužinotų apie džiugų įvykį.

Moteris sako, kad po to ji gavo labai daug žinučių iš tėvų, kurie taip pat susiduria su panašiomis problemomis, kurie jaučiasi vieniši, kovodami tokią kovą, kurios, galbūt, niekada nelaimės. Be to, kad vaizdas plinta po pasaulį ir padrąsina kitus tėvus, yra ir dar vienas laimėjimas.

„Mes labai džiaugiamės, kad žinia apie autizmą pagaliau gali būti siejama su realia pozityvia naujiena. Taip mes galime paskatinti daugiau žmonių nenuleisti rankų ir ugdyti autizmą turinčius artimuosius patys. „Su supratimu ateina ir priėmimas, o būtent to mes ir siekiame“, – sakė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)