Anot autorės, pradinė idėja buvo „Elegantiškas pavasaris“, rusvų atspalvių ir gėlių fone atskleisti besilaukiančią moterį kaip stiprią ir tuo pačiu trapią damą, gėlėms simbolizuojant gyvybę ir grožį gamtoje, o rožiniams atspalviams parodant, jog prieš laimę gimus vaikui nublanksta visi iššūkiai ir sunkumai. Tačiau, žvelgiant į galutinį rezultatą, kyla daugiau klausimų.

„Pati vos prieš pusmetį pagimdžiusi sūnų, žinau, kad šalia romantiškų įvaizdžių egzistuoja daugybė kitų temų: realybė, buitis, skirtingi požiūriai, vidiniai prieštaravimai, aplinkos nuomonės ir spaudimas. Renkant komandą, kad įgyvendintume šiai fotosesiją, akis patraukė fantastiški lietuvių dizainerių rūbai – šalia poetiškos, švelnios „UTA studio“ suknelės išsidėliojo eksperimentinės mados vardo „ERDA KAAS“ kūriniai iš kolekcijos klausiančios – ar verta būti tobulai? Taip per stilių fotosesijoje atsirado paralelinės idėjos – besilaukiančios moters idealizavimas, o kartais net objektizavimas, tarsi pamirštama, kad ji turi savo gyvenimą, požiūrį, asmenybę, visi aplink leidžia sau liesti jos pilvą, dalyti patarimus, komentuoti kiekvieną žingsnį. Vis dėl to, sutikusi daugybę nėščiųjų žinau, kiek daug joms tenka patirti, pereiti, kiekviena ta moteris man ne tik be galo graži ir stebuklinga asmenybė, bet ir stiprybės simbolis, tad kuriama nuotaika buvo būtent tokia. Tokią stiprią moterį puikiai įkūnijo besilaukianti tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė, kuri jau auginanti dukrą užsiima tiek daug veiklų, dalinasi naudinga informacija, stengiasi padėti kitoms, kartu nepamirštant savęs“, – apie fotosesiją pasakoja fotografė M. Dovidaitė.

Pavasario tema rudens pabaigai ir esant šiandieninėms aktualijoms taip pat buvo pasirinkta neatsitiktinai, daug moterų tenka gimdyti ir šio viruso, karantino laiku, tad gyvybės atsiradimas, atėjimas į šį pasaulį yra tarsi į šeimą ateinantis pavasaris visais metų laikais, atnešantis pozityvias emocijas, džiaugsmą ir naujus vėjus!

Nėščiosios fotosesija

Visus akcentus į vientisą įvaizdį sudėliojo stilistė Jomantė Vaitukutė, o Soteros makiažu ir plaukais rūpinosi vizažistė Monika Briu ir plaukų stilistė Milita Dilytė.

„Fotografuoti laukimą gražiausia 28-33 savaitę, kuomet pilvukas jau išryškėjęs, tačiau moteris gerai jaučiasi, turi jėgų. Savo klientėms rekomenduoju nebijoti pažaisti su stiliumi. Dauguma nori modernaus, minimalistinio, bet klasikinio įvaizdžio, kuris geriausiai atrodo su aptempta juoda suknele, baltais marškinukais apnuoginus pilvą ar suteikiant šiek tiek aštrumo – su džinsiniu ar odiniu švarku, šiais metais ypatingas akcentas buvo skrybėlė. Bet smagu, kai įgyvendinam bent vieną įdomesnį įvaizdį labiau pabrėžiantį asmenybę, žmogaus išskirtinumą, charakterį, tai gali būti ypatingo audinio rūbas, kostiumas, ilga, elegantiška puošni suknelė, sportinė apranga, retro švarkai, paltai ant nuogo kūno ar bodžio, masyvūs lankeliai ar kiti papuošalai. Vis daugiau moterų nori nuotraukų su mados prieskoniu, kai fotosesija įgyvendinama studijoje, natūraliai tiek apšvietimas, tiek urbanistinė aplinka ar švarus fonas iš savęs suteikia tokio jausmo, o fotosesijas darant lauke dažnai pasirenkamas ir miestas. Žinoma, gamtoje daromos nuotraukos klasika, tačiau tokiu atveju sakyčiau dar atidžiau turi būti parenkama apranga, kad viskas nebūtų per saldu ir atrodytų estetiškai ir skoningai", – patarimais dalijos fotografė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)