Travers Sitis Mičigano valstijoje įgyvendina bandomąją programą, kuri leidžia valstybinių įstaigų tarnautojams atsinešti savo kūdikius į darbą, o ne palikti lopšelyje. Kol kas programoje dalyvauja tik vienas kūdikis, ir kol kas viskas vyksta sklandžiai. Keturių mėnesių Ema eina su mama į darbą, ir jai čia labai patinka.

Travers Sičio vadovas Marty Colburnas palaiko šį sprendimą. Jis pasidalijo: „Pas mus dirba nemažai talentų, ir mums svarbu jų neprarasti.“ Būtent tokios paramos darbovietėje reikia mamoms, tėčiams ir visai šeimai.

Į darbą galima atsinešti nuo šešių savaičių iki šešių mėnesių amžiaus kūdikį. Tokio amžiaus, kaip Emma, kūdikiai, dažniausiai yra ramūs – juos tereikia pamaitinti, pervystyti ir pamyluoti.
Biure Emma būna tris dienas per savaitę.

Šioje programoje galioja tam tikros taisyklės. Be abejonės, kūdikius priima ne visi skyriai – skyriuose, kurių darbas daugiausiai vyksta už biuro ribų, arba kuriuose reikia dirbti fizinį darbą, prižiūrėti kūdikį vargu ar būtų įmanoma.

Šis skyrius priklauso administracijai, tad atmosfera čia nėra labai griežta, darbas vyksta viduje, čia šilta ir saugu. Tam, kad būtų leista atsinešti kūdikį, darbuotojas turi dirbti visu etatu, ir būti gerai vertinamas pareigose.

Vienam darbuotojui leidžiama atsinešti vieną kūdikį. Be to, reikia susitarti su bendradarbiais – bent du iš jų turi sutikti prižiūrėti kūdikį iki 90 minučių tuo atveju, kai jūs negalėsite. Pavyzdžiui, kai reikia kalbėtis telefonu arba dalyvauti svarbiame susitikime.

Emmos mama Christine Wood yra žmogiškųjų išteklių specialistė. Dėl šios naujos tvarkos į darbą ji galėjo grįžti šešiomis savaitėmis anksčiau, nei tikėjosi. Ch. Woods džiaugiasi, kad bendradarbiai ją labai palaiko. Vietos televizijos kanalui ji papasakojo, kad sulaukia elektroninių laiškų iš bendradarbių su klausimu, ar jai nereikia pagalbos, arba su pasiūlymu ateiti ir pabūti su kūdikiu, kol ji dirba.

Naujoji programa naudinga ne tik Emmai ir jos mamai. M. Colburnas džiaugiasi, kad visame biure pagerėjo atmosfera. Kūdikiai turi magišką galią skleisti aplink save džiaugsmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)