Pademonstruoti išskirtinio savo kasų grožio į Klaipėdą suvažiavo net 54-ios mergaitės ir moterys iš visos Lietuvos ir net Didžiosios Britanijos. Ilgaplaukių konkursas vyksta pagal agentūros „Factum“ rekordų registravimo nuostatus. Pasidabinusios marinistinio stiliaus rūbais dalyvės varžėsi skirtingo amžiaus kategorijose. Šįkart absoliučia konkurso nugalėtoja buvo pripažinta Airida, gyvenanti Didžiojoje Britanijoje. Jos plaukai – net 163-jų centimetrų ilgio.

O savo amžiaus kategorijoje – tarp keturmečių – sau lygių neturėjo plungiškė Luknė. „Žemaityje“ reklamos vadybininke dirbanti mergaitės mama Asta Domarkaitė-Mitkuvienė ir pati puikuojasi vešliais plaukais. Jos teiravomės, kas paskatino sudalyvauti šiame konkurse.

Ilgaplaukių konkurso dalyviai

„Visada iš aplinkinių girdėdavome komentarus – kokie Luknės plaukai ilgi ir kokias gražias kasas turi užsiauginusi. Vėliau ėmiau domėtis, gal tikrai vyksta koks ilgaplaukių mergaičių konkursas, o po to pamačiau ir kvietimą registruotis. Pasvarstę kartu su vyru bei dukryte nutarėme, kad būtų smagu sudalyvauti“, – pasakojo plungiškė.

Luknė tokio pobūdžio konkurse dalyvavo pirmą kartą. Nepaisant to, drąsiai žengė raudonuoju kilimu, o komisija stebėjosi jos išpuoselėtais, šviesiais tikros lietuvaitės plaukais. Išmatavus paskelbta, kad jie – net 75-ių centimetrų ilgio.

Keturmetė Luknė praėjusį savaitgalį laimėjo ilgakasės titulą

„Luknės plaukai nuo pat gimimo nėra matę žirklių, net galiukų niekada neteko trumpinti. Jeigu tik dukrytė nepersigalvos, plaukučius, manau, auginsime iki kol sueis 6 metai. Kodėl būtent iki tokio amžiaus? Pasakysiu trumpai – turime savo prietarų, kurių atskleisti nenorime“, – kalbėjo A. Domarkaitė-Mitkuvienė.

Luknė lanko Plungės lopšelį-darželį „Rūtelė“, taip pat sportinius šokius „Žingsnis“ ir futbolą, labai mėgsta piešti. Nuo pat pirmųjų gyvenimo dienų nuo jos veido niekada nedingsta plati šypsena.

Mergaitės mamos klausėme, kokia dukrytės ilgų plaukų paslaptis. Pasirodo, jokio specialaus recepto, kaip užsiauginti tokius plaukus, šios damos neturi, naudoja įprastines priemones, balzamą, aliejuką plaukams. Akimirkai susimąsčiusi moteris juokaudama pridūrė, kad plaukų grožį dukrytė greičiausiai paveldėjo būtent iš jos, nes tėveliui plaukai visai neauga...

Plungiškė mėgsta pozuoti ir prieš fotoaparato objektyvą jaučiasi puikiai

Namuose šią užsispyrusią, bet kartu ir švelnią mergaitę tėvai vadina Lipšniuku. Luknė pasižymi tvirtu charakteriu, kaip tikrai žemaitei ir dera, – jeigu jau kažką sugalvojo, niekas jos neperkalbės. 2019-aisiais ji buvo pirmasis gimęs kūdikis Plungėje, be to, kaip fotomodelis papuošė jau ne vieną „Tavo vaiko“ ir „Mamos žurnalą“.

Plungiškė mėgsta pozuoti ir prieš fotoaparato objektyvą jaučiasi puikiai

„Nuo pirmojo jos gimtadienio kartą ar du per metus darome fotosesiją pas tą pačią fotografę. Tai puikus būdas papildyti šeimos albumą ir išsaugoti brangias akimirkas ateičiai. Juk vaikai taip greitai auga“, – šypsojosi Asta.