Jei gyvenime gavote labai nepatinkančią dovaną, tikrai suprantate, kaip sunku suvaidinti, kad tas keistas daiktas jums patinka. O grupelė moterų sudarė prasčiausių dovanų, kokių tik joms teko gauti, sąrašą. Šią temą ėmė aptarinėti, kai viena tėvų portalo „Mumsnet“ narė ėmė pasakoti apie keistus dovanų gautus daiktus.

Moteris parašė portale: „Turiu kelis [keistų, prastų dovanų] pavyzdžius: 20-ojo sutuoktuvių jubiliejaus proga vyras padovanojo man šepetį valyti klozetui. Pripažįstu – jau kurį laiką tokio norėjau, bet tik ne sutuoktuvių metinių proga! – rašė moteris. – Prieš daug metų gulėjau ligoninėje dėl tulžies akmenų, tada gavau dovanų didžiulę receptų knygą. Stengiausi neparodyti, kad įsižeidžiau, bet, na... kas taip elgiasi?“

Deja, ir klozeto valymo šepetys, ir receptų knyga žmogui, kuriam reikia laikytis dietos, yra dar gana puikios dovanos, lyginant su tuo, kokių dovanų teko gauti kitiems diskusijos dalyvėms. Kai kam teko gauti absoliučiai beverčių dovanų. „Žirklutės ūsams. Aš neturiu ūsų“, – rašė viena moteris. „Gavau mašininį dulkių siurblį. Neturiu automobilio ir net nevairuoju“, – rašė kita. „Man padovanojo knygos skirtuką, aiškinantį pavardės kilmę. Tai – ne mano pavardė ir nė vieno iš artimųjų“, – pasakojo dar viena.

Žmonės skundėsi gavę dovanų naudotų daiktų – pusiau nugertą vyno butelį, akivaizdžiai naudotą peilį, pradarytą kūno sviesto indelį. Kažkam padovanojo lūpų balzamų dėžutę – pervažiuotą automobilio, su aiškiai matoma padangų rašto žyme.

Nors naudotos dovanos – ne didžiausia blogybė, dar prasčiau – gauti netaktiškas dovanas. Viena moteris pasidalijo savo patirtimi: „Gavau knygą apie žmogų, mirštantį nuo vėžio, nors mano mama ką tik buvo mirusi nuo vėžio.“ Kitai moteriai tuometinis vaikinas padovanojo knygą „101 būdas, kur dėti nugaišusią katę“ – taip norėjo ją pralinksminti po turėtos katės žūties.

Liūdna, tačiau buvo moterų, kurios gavo nedėmesingų dovanų iš partnerių. „Skalbinių krepšys Kalėdoms. Bet jis greitai sužinojo, kad dovanos namų reikmėms nėra dovanos man – aš nesu skalbėja, virėja ir namų tvarkytoja“, – rašė viena dama.

Kita portalo narė dalijosi panašia patirtimi: „Pirmais metais po vedybų vyras dovanojo man daiktų namų reikmėms – gimtadienio proga gavau naują lyginimo lentą. Nieko sau!“

„Nuo dabar jau buvusio vyro gavau dovanų raudonmedžio spalvos klozeto sėdynę, tada nusivyliau“, – pasakojo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją