„IKEA atsirado Švedijoje ir šios šalies šaknys yra mūsų prekės ženklo ir vertybių, kuriomis vadovaujamės, pamatas. Švedijos gamtos, kultūros, tradicijų įtaką galima jausti IKEA asortimente, jo spalvose ir stiliaus grupėse, dėmesyje gamtai kiekviename veiklos žingsnyje, švediško restorano meniu. Interaktyvių ekskursijų metu vaikus kviesime pažinti šalį šiek kiek kitaip: vaikštant po prekybos salę sužinoti, kaip buvo sugalvoti švediški baldų pavadinimai ir ką jie pasakoja apie šalį ir jos gamtą, išgirsti istorijų apie garsius Švedijos žmones bei personažus, paragauti švediško maisto ir susipažinti su kultūra. Darbuotojai moksleivius stengsis įtraukti pasitelkdami viktorinas, žaidimus, taip pat supažindins su švediška kavos pertraukėle „fika“, – sako IKEA Lietuva rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė.

Ji priduria, kad gamta, metų laikai, šviesa ir svarbus namų vaidmuo gyvenimui Švedijoje daro didelę įtaką. Per amžius tai lėmė, kaip žmonės gyvena ir kaip įrenginėja namus. Šis ryšys su gamta taip pat turi įtakos tam, kaip šalis rūpinasi aplinka ir sprendžia tvarumo klausimus.

„Siekiame prisidėti ugdant ateities kartas, atsakyti į vaikams kylančius klausimus ir paskatinti jų smalsumą. Per praktinius švediškos kultūros pavyzdžius norime supažindinti vaikus su Skandinavijos šalimi, suteikti jiems papildomų įžvalgų apie gamtos tausojimą, saugumą ir kitas kasdienes temas“, – teigia IKEA atstovė.

Nemokamos edukacinės ekskursijos 1–6 klasių moksleiviams IKEA parduotuvėje Vilniuje skirtos klasėms, stovyklų ar neformaliojo ugdymo grupėms iki 30 vaikų. Numatoma užsiėmimų trukmė apie 2 val. Vasarą ekskursijas planuojama organizuoti du kartus per mėnesį, o nuo rugsėjo – kas savaitę. Grupės kviečiamos registruotis čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją