Vienas nelaimingas amžinų netvarkingų namų šeimininkas „Reddit“ svetainėje paprašė specialistų paaiškinti, ką žmonės daro ne taip tvarkydamiesi savo namuose. Ir viena profesionalė mielai sutiko atsakyti.

Komentuodamas ji atskleidė net septynis dalykus, į kuriuos ji norėtų atkreipti visų žmonių dėmesį.

Štai dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurias darome tvarkydamiesi.

  • Valoma bet kaip, o ne tvarkingai – nuo viršaus iki apačios.
  • Pasirenkamos naudoti netinkamos priemonės, pavyzdžiui, rūgštinės priemonės – marmurui ir akmeniui valyti.
  • Nenuvalomas baldų viršus, apačia ir šonai.
  • Niekada nevalomi ištraukiamųjų ventiliatorių filtrai.
  • Šveičiama per stipriai ir (arba) naudojami per daug agresyvūs produktai, todėl daiktai ne nuvalomi, o sugadinami.
  • Nepakankamai dažnai plaunamos šluostės ir kempinės.
  • Klozetui valyti nenaudojama tam skirta kempinė, o ji turi būti naudojam TIK KLOZETUI.


Šį sąrašą netruko pakomentuoti valytojos kolegos. Jie pritarė šiam sąrašui ir pridėjo keletą papildomų savo patarimų.

Vienas iš jų, komentuodamas šią temą, rašė: „Turite valyti ne tik priekinius daiktų paviršius. Kada paskutinį kartą valėte viršutinį šaldytuvo durelių kraštą?“

Kitas pridūrė: „Sukišti mažesnius daiktus į didesnių daiktų vidų dar nereiškia deramo susitvarkymo.“

„Kiekvienam daiktui turėtų būti skirta atskira vieta, todėl nebandykite jų slėpti, užuot tinkamai sutvarkę“, – papildė trečias.

Jei norite, kad jūsų namai iš tiesų spindėtų nepriekaištinga švara, turėtumėte pasinaudoti ir įgudusių viešbučių kambarinių patarimais, kuriais jos pasidalijo portale realsimple.com.

Kaip svarbiausią dalyką pirmiausia jos paminėjo lovą. Švariai pervilkta patalynė ir tinkamai paklota lova yra neginčijamai svarbiausias dalykas.

Taip pat jos atkreipia dėmesį į dažnai liečiamus daiktus, tokius kaip šviesos jungikliai ir durų rankenos. Vietas, kuriose paprastai prisikaupia daugiausia purvo, švarinti yra tiesiog būtina jau vien dėl higienos.

Namuose esančius veidrodžius viešbučių tvarkytojos pataria valyti senais pagalvių užvalkalais – taip ant jų neliks ruožų ir dryžių, kaip kad paprastai būna nuvalius juos mikropluošto šluostėmis. Ką jau bekalbėti, kad dar ir sutaupysite.

Na, o jei net ir kruopščiai išsisiurbę vis pamatote prie grindų prilipusių plaukų, kovai su jais galite pasitelkti lipnų pūkus surenkantį volelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją