Esama ir tokių, kurie įsigudrina išlyginti tik marškinių priekį ir teigia, kad raukšles nugaroje vis tiek paslėps susagstomas megztinis, taigi, kurių galų prie jų plušėti. Ar ne genialus sprendimas? Gal ir genialus, tiktai megztinio tokiu atveju geriau nenusivilkti.

Galima lyginti ir dar siauresnį marškinių plotą. Tarkim, jei žiemą paprastai dėvite megztinį V formos iškirpte, pakaks išlyginti apykaklę ir perbraukti lygintuvu sritis abipus susegimo. Gal ir nepatikėsite, bet kai kurie tikrai taip elgiasi, rašoma portale abc.net.au.

Tiesa, šiais laikais pilna drabužių, pasiūtų iš „nesilamdančių“ audinių. Jei jūsų garderobas sudarytas vien iš jų, lyginti apskritai nereikia.

O gal nereikia lyginti iš karto visų skalbinių? Pavyzdžiui, jei nešiojate vien medvilninius marškinius, galbūt geriau kasdien prieš darbą išsilyginti tik vieną porą, užuot darbavusis prie ištisai savaitei numatytos partijos, nes medvilnė po kurio laiko vis tiek susilamdo.

Aišku, kur kas geriau, jei medvilninį audinį papildo poliesteris: ant tokio raukšlės nebeišryškėja, todėl verta vienu ypu išlyginti net ir didžiausią krūvą skalbinių, o tada pusei mėnesio pamiršti apie lyginimą.

Lyginti, deja, kartais būtina. Pavyzdžiui, tiems, kurie dirba biure, nuolat bendrauja su klientais ir turi atrodyti reprezentatyviai.

Visgi yra žmonių, kurių lyginimo užmojai siekia kur kas toliau nei oficialios, dalykinės ir išeigai skirtos aprangos kategorijos.

Kai kurios namų šeimininkės įninka lyginti net patalynės užvalkalus ir teigia, kad miegoti ką tik išlygintuose pataluose – vienas didžiausių malonumų.

Matyt, nesuklystume sakydami, kad žmonės (paprastai tai būna moterys), kurie lygina visiškai viską, pradedant kojinėmis ir baigiant virtuviniais rankšluosčiais, todėl kiekvieną sekmadienį net po kelias valandas paaukoja lyginimo ritualui, priklauso ankstesnėms kartoms.

Jaunimui tokia mada neprigijo. Tipinis jaunas žmogus arba visai nelygina, arba lygina tik minimaliai ir verčiau pasistengia pirkti tokius drabužius, kurių nereikia lyginti.

Gudrybės, kurias įvaldė lyginimo skeptikai

Nuo lyginimo išsisukti besistengiantys žmonės gali pasiūlyti ne vieną triuką, gelbstintį nuo šio, jų galva, beprasmio, nuobodaus ir varginančio darbo.

„Aš apskritai nelyginu. Prieš pirkdama drabužį būtinai atlieku „glamžymo testą“. Jei testo rezultatas manęs netenkina, drabužio neperku“, – sako Helen.

„Žiemą beveik bet kurį drabužį galima užverti ant apvalaus radiatoriaus. Po 10 minučių jo tikrai nereikės lyginti“, – sako Kalas.

Gudrybės, kurių imasi antilygintojai, byloja apie tai, kad, nors lyginti įpratusių žmonių ir sumažėjo, vargu ar sumažėjo tų, kuriems svarbu, kad jų drabužiai nebūtų susilamdę.

Galų gale, bent kartkartėmis pasitaiko progų, kai tiesiog reikia padaryti kuo geresnį įspūdį. Šito neneigia net tokie kaip Shane‘as, kategoriškai pareiškęs: „Lyginimą pateisinu tik prieš pokalbius dėl darbo ir prieš nutaikytą pistoletą.“

Drabužiai be raukšlių nelyginant

• Pirkite nesilamdančius drabužius: gaminius, kurių sudėtyje yra poliesterio arba nailono, taip pat tokius, kurių etiketės draudžia lyginti.

• Marškinių apykakles ir rankogalius galima lyginti ir plaukų tiesintuvu.

• Kad kuo mažiau susilamdytų skalbiami skalbyklėje, sudėkite drabužius į skalbimo maišelius.

• Gležnus, atidesnės priežiūros reikalaujančius gaminius skalbyklėje skalbkite tik skalbimo maišeliuose ir pasirinkite tausojantįjį ciklą.

• Išskalbtus drabužius džiaukite tik kruopščiai ištiesintus, kad susidarytų kuo mažiau raukšlių. Pirmiausia atsakančiai juos papurtykite. Įsigykite džiovyklą storais virbais, paliekančiais minimalias žymas ant padžiautų drabužių. Rūbus stenkitės kabinti taip, kad virbai eitų per mažiau matomas sritis, pavyzdžiui, pažastų vietas.

• Išdžiūvusius drabužius reikia sulankstyti tuojau pat.

• Prieš prausdamiesi po dušu, galite sukabinti susilamdžiusius drabužius vonios kambaryje. Nuo karšto vandens garų raukšlių turėtų sumažėti ir jos turėtų tapti mažiau pastebimos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją