Namuose yra bent keletas priemonių, kurias būtina saugoti nuo mažų rankyčių. Tačiau yra ir tokių daikčiukų, apie kuriuos tėvai nesusimąsto ir net nežino, kad jie gali sukelti itin rimtų sužalojimų, jei atsidurs mažų vaikų rankose, rašo „The Mirror“.

Buvęs paramedikas paragino tėvus visuomet saugoti nuo vaikų indaplovės tabletes ir miltelius. Jei vaikas jų nurys, pasekmės gali būti tragiškos. Jis atskleidė, kad netinkamose rankose atsidūrusios indaplovių tabletės ar milteliai gali būti itin pavojingi, nes jų sudėtyje esančios cheminės medžiagos gali „išdeginti iš vidaus“.

Buvęs paramedikas ir itin populiarios pirmosios pagalbos mokymų svetainės „Safer Little Steps“ įkūrėjas Rossas Smithas teigė, kad indaplovių tabletės turi ėsdinančių medžiagų, kurios „suputoja, kai vaikas pakramto ar atsikanda tabletės“, ir paragino tėvus laikyti jas saugioje vietoje. „Tos putos gali išdeginti jiems burną, nudeginti kvėpavimo takus ir stemplę“, – pabrėžė Rossas „Safer Little Steps“ svetainei skirtame „TikTok“ vaizdo įraše.

Jis paaiškino, kad vaikus gali suvilioti spalvingas indaplovės tablečių dizainas – jos gali būti panašios į saldainius. „Laikykite jas toliau nuo vaikų akių, nes jos atrodo labai patraukliai. Ryškiai mėlyna, ryškiai raudona spalva ar daugybė spalvotų taškelių jiems gali atrodyti kaip skanėstas ar saldumynas, kurio jie norėtų paragauti“, – pridūrė Rossas.

Jis patarė tėvams indaplovių tabletes laikyti „aukštai, kur jų nepasiekia vaikai“, ir spintelę užrakinti, kad vaikai niekaip jų neaptiktų. Tačiau jei vaikas, vis dėlto, jų paragavo, jis paaiškino, ką tokiu atveju reikėtų daryti.

„Jei vaikas atsikando daug tabletės ir jo burnoje atsirado putų, paguldykite jį ant šono ir pabandykite ištraukti tabletės likučius. Skambinkite pagalbos tarnyboms ir klausykite jų nurodymų. Jos tiksliai pasakys, ką daryti ir kaip elgtis tokios nelaimės atveju“, – sakė Rossas.

Anot medicinos ekspertų iš organizacijos „First Aid For Life“, jei vaikas paragavo indaplovių tabletės, reikėtų kuo greičiau praskalauti jam burną. „Maža to, jei jis nurijo šiek tiek tabletės, pienu ar vandeniu reikėtų išplauti jam burną. Priverskite jį šį pieną ar vandenį išspjauti, o tada mažais gurkšneliais jį pagirdykite, kad skysčiai praskiestų kenksmingas medžiagas“, – teigė jie. Tačiau reikia stebėti, kad vaikas neapsivemtų, nes „sugrįžus agresyvioms medžiagoms, jos vėl pradės deginti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją