Tačiau, pasak „TikTok“ žvaigždės Amandos Bouldin, kurios tėvystės patarimų klauso 1,5 mln. sekėjų, yra vienas paprastas būdas sustabdyti pykčio priepuolius, o dar geresnė žinia ta, kad jis suveikia vos per kelias sekundes.

Taigi moters pačios ne kartą išbandytas ir patikrintas metodas, kaip sustabdyti vaikus, kurie tampa nevaldomi negavę to, ko prašo, yra paprasčiausiai suteikti jiems jausmą, kad jie viską kontroliuoja.

Prieš išeidama iš namų Amanda kviečia vaikus sudaryti savo sąrašus ir įvardyti mėgstamiausią skanėstą ar du, kuriuos jie labiausiai norėtų įtraukti į prekių krepšelį.

„Sąrašas leidžia jiems jaustis išgirstiems. Kai jie išsirenka prekę, pasijunta suaugę, nes patys dalyvauja priimant sprendimus“, – atskleidžia ji.

„Beje, kad tai suveiktų, ir aš turiu laikytis iš anksto numatyto sąrašo, o tai man sunku!“ – juokiasi Amanda. Iš tikrųjų šiuo požiūriu su savo vaikais turime daugiau bendro, nei manome.

„Ar galime būti atviri? Kiek kartų nuėję į prekybos centrą su sąrašu išėjote su kitomis prekėmis? – kviečia paatvirauti ji. – Tai natūralu – mes tai darome, to nori ir mūsų vaikai, tiesiog tada tai atrodo kitaip.“

Skatindami vaikus kartu su jumis sudaryti sąrašą laviname besiformuojančius dėmesio sutelkimo ir drausmės įgūdžius, taip pat „įjungiame“ vaikų loginį mąstymą, kad jie nebūtų pernelyg emocionalūs, neracionalūs ir neatsparūs dar vienam pykčio priepuoliui.

„Kaip veikia šis metodas? Parduotuvėje mes galime dairytis ir po kitas prekes, bet galiausiai perkame tik tai, kas yra mūsų sąraše, nes to mums ir reikia – jei randame ką nors kita, galime tai įtraukti į sąrašą kitam kartui ar ateinančiai progai“, – komentuoja ji. Taip vaikai jausis ramūs, kad net jei šiandien skanėsto negaus, galės jį gauti kitą kartą.

Kartu su tėvais sudarydami sąrašą vaikai jaučiasi taip, tarsi būtų pakviesti prie svarbios suaugusiųjų veiklos, todėl tikėtina, kad parduotuvėje jie stengsis padėti tėvams.

Amanda leidžia vaikams prisiimti atsakomybę už savo mėgstamą pirkinį: „Leidžiu jiems patiems surasti ir įdėti savo prekę į krepšelį, todėl jie jaučiasi atsakingi ir jiems tai patinka.“

Tokiu būdu vaikai nebėra pasyviai tempiami po prekybos centrą, o atlieka svarbų pagalbinį vaidmenį, kuris juos teigiamai įtraukia.

Išbandykite šią taktiką ir galbūt kitą kartą, kai derėsitės dėl dar vieno norimo saldumyno, išvengsite nemalonių savo vaikų pykčio priepuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją