Tinklalapis mama-likes.ru pateikė keletą faktų apie gimdyves ir gimdymą.

Pirmoji šeimyninė nuotrauka

Pagal taisykles, Japonijoje kiekviename gimdyme dažniausiai dalyvauja tėtis. Vos gimusį kūdikį padeda mamai ant krūtinės, tėtis atsistoja šalia, o medicinos personalas nufotografuoja naująją šeimą. Kol pildomi dokumentai, nuotrauka atspausdinama ir įteikiama tėvams.

Gimdymas su palaikymu

Per gimdymą Japonijoje gali dalyvauti ne tik vyras, bet ir ir dar 2-3 artimi žmonės. Ir visai nesvarbu, ar jie giminaičiai, ar tiesiog draugai. Iš jų net nereikalauja jokių medicininių pažymų ar sterilios aprangos.

Epidūrinė nejautra? Ne šioje šalyje

Matyt, samurajų dvasia gyva ne tik šios šalies vyruose, bet ir moteryse. Gal dėl to čia vos 5 proc. gimdyvių naudoja epidūrinę nejautrą. Be to, net jei ir naudoja, dozė yra tokia maža, kad tik vos vos palengvintų skausmą.

Gimdyvių maistas – kaip restorane

Japonių racionas gimdymo namuose yra pakankamai įvairus. Ten manoma, kad žindyvė turi valgyti šviežius ir kokybiškus produktus. Ir nėra jokių draudimų kokiems nors maisto produktams. Moterys valgo ir apelsinus, ir kopūstus, ir grybus. O štai paskutinę dieną ligoninėje atneša ypatingai skanią vakarienę. Šalia įprastų japoniškų patiekalų, galima pamatyti ir europietiškus delikatesus – tiramisu ar prancūzišką sūrį.

Moterys guli bendroje palatoje

Kaip ir Lietuvoje, taip ir Japonijoje yra galimybė išsipirkti privačią palatą, bet daro tą nedaugelis. Dažniausiai pagimdžiusios moterys guli vienoje palatoje, bet tarp jų yra užuolaidos, kad esant norui, galima būtų pabūti be pašalinių akių.

Jaunos mamos mokykla

Dažniausiai po gimdymo japonės ligoninėje praleidžia dar 5 dienas. Bet tas laikas joms neprailgsta. Sesutės nuolat kviečia mamas į paskaitas, kaip prižiūrėti vaikus. Todėl namo moterys grįžta jau įgijusios tam tikrų įgūdžių.

Grįžimas namo

Daugelis japonių iš ligoninės važiuoja ne į savo namus, o į savo tėvų namus, kur praleidžia apie mėnesį. Taip ji gali pailsėti, kol seneliai prižiūri anūką, o tėtis gali toliau nesiblaškydamas dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)