Nauja knyga besimokantiems skaityti

Nadia kovaliova, „Meškis ir žąsis. Gera būti kartu“

Tai galėtų būti pirmoji vaiko perskaityta knyga: tekstai skiemenuoti ir didžiosiomis raidėmis. Knygoje aprašoma žavi istorija apie meškio ir žąsies draugystę, nuotykius bei kartu išgyventą pavojų, pateikiamos šiltos ir žaismingos autorės iliustracijos.

Pirmoji autorės knyga „Meškis ir žąsis“ išleista 2015 m., pagal ją 2019 m. pastatytas spektaklis. Ši knyga su tais pačiais personažais, bet istorija nauja.

Knyga skirta 4–7 metų vaikams, gausiai iliustruota istorija skiemenuotas tekstas didžiosiomis raidėmis, 40 psl.

Nauja knyga besimokantiems skaityti

Salemonas Paltanavičiu, „Tie namai namučiai“

Selemonas Paltanavičius – žinomas gamtininkas ir rašytojas, išleidęs per 70 knygų vaikams ir suaugusiems. Knygoje aprašomas mielas ir jaukus pasakojimas apie boružę, gyvenančią po lapu, kaip ji sako „palapėje“. Čia ją aplanko sliekas ir vabalas – jie abu turi kitokius namus: sliekas gyvena žemėje, vabalas – po nukritusia lenta. Bet ar boružei gali patikti jų namai? Žinoma, kad ne – jai reikia saulės, reikia erdvės, lietaus barbenimo ir vėjo šiurenimo. Mielas ir šiltas kūrinys apie tai, kaip svarbu jaustis gerai savo namuose.

Tekste nesudėtingi žodžiai rašomi didžiosiomis raidėmis, knyga skirta 5–8 metų vaikams.

Nauja knyga besimokantiems skaityti

Julian Gough, „Kiškis ir meška. Keisti kiškio įpročiai“

Knygelė „Kiškis ir meška. Keisti kiškio įpročiai“ – tai šviežio oro gūsis vaikų literatūroje, tai kvatotis verčianti pasaka apie kiškį, mešką ir vilką, apie sniego lavinas ir sniego senius. Tai toks pasakojimas, kuris sukelia norą anksčiau suguldyti vaikus, kad galėtum jiems paskaityti. Pasak kritikų, knyga turėtų tapti šiuolaikine klasika. Ji rikiuojasi vienoje gretoje su pasakomis apie Mikę Pūkuotuką ir poną Rupūžių. Šelmiška, žavi ir linksma.

Trumpas knygos turinys, atskleidžiantis šmaikščią ir pamokančią istoriją apie draugystę patiks vaikams nuo 6 m.

Nauja knyga besimokantiems skaityti

Julian Gough, „Kkiškis ir meška. Genys varo iš proto“

TYLOS IR RAMYBĖS! – užriko kiškis. – TAI VISKAS, KO MAN REIKIA!
Suerzintas bičiulės meškos knarkimo ir KAUKŠT! KAUKŠT! KAUKŠT! medžio viršūnėje, kiškis nutaria: reikia ko nors imtis! Bet gal aukštai medyje, tarp šakų, meškai pavyks išmokyti kiškį žiūrėti į pasaulį kitaip.

Šmaikšti, pakantumo mokanti istorija apie draugystę skirta vaikams nuo 6 m.

Nauja knyga besimokantiems skaityti

Evelina Daciūtė, „Diena, kai nieko nenutiko“

Kažkas turi nutikti, viliasi broliai, o nuotykių kaip nėra, taip nėra! Bet ar tikrai jiems taip jau nieko nenutinka? Galbūt laukdami kažko nepaprasto jie tiesiog nepastebi, kad nugyvena įdomią ir - iliustratorės Gretos Alice dėka – tokią spalvingą dieną. Kiek keistoka, kad patys to nesupranta, ar ne? Knyga paskatins kiekvieną pamatyti ir suprasti, kas smagaus įvyko per TAVO DIENĄ.

Lengvai skaitomas smagus tekstas, tinkantis skaityti pradedantiems 4-8 metų vaikams.

Nauja knyga besimokantiems skaityti

Evelina Daciūtė, „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“

Ką daryti, kai keistokas klausimas neatstoja ir vis sukasi galvoje? Ieškoti atsakymo! Klausti visų ir visur! Taip ir daro šios knygos smalsuolė mergaitė – ji nepailsta teirautis, kas gi tas Šmikis Bilba. Ar ras atsakymą? Užuominų, nuorodų apie tą nežinia ką pilna ir smagiose dailininkės Viktorijos Ežiuko iliustracijose. Taigi kas tas Šmikis Bilba, mielieji skaitytojai?

Lengvai skaitomas žaismingas tekstas, tinkantis skaityti pradedantiems 4–8 metų vaikams.